26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους για την ανεξαρτησία της Καταλονίας! (φωτό)

από fimotro

Ανεμίζοντας καταλανικές σημαίες, χτυπώντας ταμπούρλα, περίπου ένα εκατομμύριο Καταλανοί διαδήλωσαν μαζικά το απόγευμα της Δευτέρας στη Βαρκελώνη, διεκδικώντας την ανεξαρτησία της επαρχίας τους.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται τρεις εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση, που έχει απαγορευτεί από τις ισπανικές αρχές.

Κάποιοι σκαρφάλωναν ο ένας στους ώμους του άλλου για να σχηματίσουν ανθρώπινους πύργους, σε μια καταλανική παράδοση, ενώ κάποιοι άλλοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Θα γίνουμε μια ελεύθερη χώρα!» ή «Γεμάτοι ελπίδα», φορώντας κίτρινα μπλουζάκια με τη λέξη: «Ναι».

Η δημοτική αστυνομία ανέφερε με ανάρτησή της στο twitter ότι περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι έλαβαν μέρος στην κινητοποίηση, μία από τις μεγαλύτερες σε προσέλευση κόσμου τα τελευταία χρόνια.

Οι διαδηλωτές τόνισαν ότι ελπίζουν ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί όπως είναι προγραμματισμένο για την 1η Οκτωβρίου.

Την περασμένη Πέμπτη το Ανώτατο Δικαστήριο, στο οποίο είχε προσφύγει η ισπανική κυβέρνησή του Μαριάνο Ραχόι, ακύρωσε το δημοψήφισμα κρίνοντάς το αντισυνταγματικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα