29 Μαρτίου 2024 / 12:34 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 12:34 μμ

Μεγάλη φωτιά στη δυτική Αχαΐα – Απειλούνται χωριά

από fimotro

Τέσσερις κοινότητες και ένα μοναστήρι απείλησε η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Σαντομέρι της δυτικής Αχαΐας.

Η αλλαγή της φοράς του ανέμου έσωσε τα πρώτα σπίτια της Αρλας από τη φωτιά. Η διεύθυνση του ανέμου άλλαξε, με αποτέλεσμα να κατευθύνει τις φλόγες στην αντίθετη κατεύθυνση και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος για το χωριό.

Νωρίτερα, μεταφέρθηκαν στα Ζησιμαίικα ηλικιωμένοι κάτοικοι που αποχώρησαν από την Αρλα με λεωφορείο, καθώς και ένα άτομο που χρήζει παροχής οξυγόνου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο.

Στο σημείο επιχειρούν 32 οχήματα της Πυροσβεστικής με 62 άνδρες και 42 άτομο πεζοπόρο τμήμα.

Εν τω μεταξύ, νέο μέτωπο ξέσπασε στο Πετροχώρι, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν και σε αυτό το σημείο. Αναζωπύρωση είχαμε και στο μέτωπο κοντά στην Ιερά Μονή Μαρίτσης.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, οι φλόγες απειλούν τις κοινότητες ‘Αρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και Πλανητερέικα, καθώς και το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης, το οποίο τελικά εκκενώθηκε, ωστόσο οι φλόγες δεν πέρασαν μέσα απο τις εγκαταστάσεις της Μονής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα