27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

από fimotro

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε σε ανακοίνωσή του την ευθύνη για την επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη.
Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια των εορτασμών για το Νέο Έτος στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους, από τους οποίους έχουν ανανωριστεί 21 και τουλάχιστον 15 από αυτούς είναι ξένοι, ενώ ο δράστης της επίθεσης εξακολουθεί να διαφεύγει, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.
Η επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 69 ανθρώπων, τέσσερις από τους οποίους έχουν τραυματισθεί σοβαρά. «Οι έρευνες για να βρεθεί ο τρομοκράτης συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα», πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός.
Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη
Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, το ανθρωποκυνηγητό στην Τουρκία για τον εντοπισμό και σύλληψη του ενόπλου που επιτέθηκε στο κλαμπ λίγο μετά την έλευση του 2017.
Όπως τονίζει το πρακτορείο Ανατολή, ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης, συγκαταλέγονται από ένας υπήκοος Κουβέιτ, Καναδά, Ισραήλ, Συρίας και Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, από τους 39 νεκρούς οι 16 είναι αλλοδαποί- ενώ 69 ακόμη τραυματίστηκαν στην ένοπλη επίθεση, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας. Επίσης, από τους 39 νεκρούς της επίθεσης έχουν ταυτοποιηθεί οι 38.
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Μιλλιέτ, ο δράστης χρησιμοποίησε τέσσερις γεμιστήρες των 30 σφαιρών, ενώ πυροβολούσε στα κεφάλια ακόμη και εκείνους που είχαν ήδη πέσει στο πάτωμα! Μετά το μακελειό πρόλαβε και καθάρισε το όπλο του, το οποίο και άφησε στο μαγαζί και στη συνέχεια διέφυγε με ταξί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα