26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τώρα και τη Βρετανία

από fimotro

Το κομμουνιστικό καθεστώς έχει εξαπολύσει ως τώρα πολλές απειλές κατά της Ουάσιγκτον, αλλά φαίνεται ότι τώρα στρέφει την προσοχή του και τους συμμάχους της Αμερικής.

«Προειδοποιούμε πολύ σοβαρά όχι μόνον τις ΗΠΑ και την ομάδα μαριονετών της, αλλά και τους δορυφόρους της περιλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας, που επωφελούνται από τις πολεμικές ασκήσεις κατά του Βορρά ότι θα αντιμετωπίσουν ένα αξιοθρήνητο τέλος αν εμπλακούν σε αυτές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κρατικό πρακτορείο KCNA, επίσημο όργανο του καθεστώτος.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει χαρακτηρίσει παλαιότερα «μισθοφόρους» τους Βρετανούς στρατιώτες που λαμβάνουν μέρος.

Φωτογραφίες δείχνουν μέλη των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων να λαμβάνουν μέρος σε αντιτρομοκρατική άσκηση στη Γκογιάνγκ, βόρεια της Σεούλ κραδαίνοντας όπλα στα χέρια και φορώντας στολές βιοχημικού πολέμου.

Στρατιώτες από τη Βρετανία και την Αυστραλία συνδράμουν περίπου 70.000 Αμερικανούς και Νοτιοκορεάτες συναδέλφους τους στην προετοιμασία για τυχόν πυρηνική επίθεση από την Πιονγιάνγκ.

Προ ημερών το πρακτορείο του κομμουνιστικού καθεστώτος κατήγγειλε με ανακοίνωσή του «τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και τους πολεμοκάπηλους Νοτιοκορεάτες» υποστηρίζοντας ότι σχεδιάζουν από κοινού ένα προληπτικό πυρηνικό χτύπημα:

«Άρχισαν τις ασκήσεις υπό την πρόφαση της αποφασιστικής ‘αντιμετώπισης’ μιας ‘πρόκλησης’ από το Βορρά. Αλλά αυτές αποβλέπουν στο να πυροδοτήσουν με κάθε κόστος έναν πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο.»

Το KCNA υπογραμμίζει ότι αυτή τη φορά στις ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας μετέχουν περισσότεροι στρατιώτες και «ακόμη και μισθοφόροι από επτά υποτελείς χώρες, περιλαμβανομένων της Αυστραλίας και της Βρετανίας».

Στο επίκεντρο των από καιρό σχεδιασμένων στρατιωτικών ασκήσεων βρίσκονται προσομοιώσεις μέσω υπολογιστή ενός πολέμου στην κορεατική χερσόνησο, αλλά οι φωτογραφίες με τους πάνοπλους στρατιώτες να προετοιμάζονται για βιοχημική επίθεση στο μετρό δείχνουν πόσο έχει κλιμακωθεί η κατάσταση με το μπαράζ εκατέρωθεν απειλών.

Εκτός από τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα, τη Βρετανία και την Αυστραλία στις φετινές ασκήσεις μετέχουν ακόμη στρατιώτες από τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, τη Δανία, την Ολλανδία και την Κολομβία.

Η Πιονγιάνγκ ωστόσο λέει ότι η διεξαγωγή των γυμνασίων είναι «σαν να ρίχνεις βενζίνη στη φωτιά» κι ότι «με τη ριψοκίνδυνη αυτή συμπεριφορά ωθείται η κατάσταση σε μια ανεξέλεγκτη φάση πυρηνικού πολέμου».

«Οι κοινές ασκήσεις είναι η πιο ρητή έκφραση εχθρότητας εναντίον μας και ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα εξελιχθούν σε πραγματική μάχη», τόνισε το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν. Και συμπλήρωσε: «Αν οι ΗΠΑ είναι χαμένες μέσα στη φαντασίωση ότι ο πόλεμος στη χερσόνησο είναι στο κατώφλι της πόρτας κάποιου άλλου, μακριά απ’ αυτές στον Ειρηνικό, τότε πλανώνται οικτρά»…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα