27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη: Εκδώστε τους Γκιουλενιστές, αλλιώς…

από fimotro

Νέο μέτωπο με τη Δύση ανοίγει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς εξαπέλυσε απειλές προς κάθε κατεύθυνση – και ιδιαίτερα Γερμανία και Ευρώπη – απαιτώντας ούτε λίγο ούτε πολύ την έκδοση υποστηρικτών του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία.
«Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δεν είναι τοπική υπόθεση αλλά διεθνής. Αν έχουμε κοινό αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία τότε θα πρέπει να εκδώσετε σε εμάς αυτούς τους ανθρώπους» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα μέλη του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του οποίου προσφάτως επανεξελέγη αρχηγός.
Έσπευσε να υπογραμμίσει, μάλιστα, ότι θα απαντήσει με το… ίδιο νόμισμα σε όσους αρνηθούν να ανταποκριθούν στο αίτημά του.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εκφράσει την ενόχλησή του για την μη έκδοση των «Γκιουλενιστών» κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
«Βάλαμε στην ατζέντα το ζήτημα των στρατιωτών που σχετίζονται με το πραξικόπημα και των οποίων οι αιτήσεις για άσυλο έχουν γίνει δεκτές και δείξαμε την ενόχλησή μας» είπε ο Ερντογάν, μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
«Ρωτήσαμε, πως μπορείτε και το κάνετε αυτό» φέρεται να είπε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
Η Άγκυρα επιδίδεται σε… κυνήγι μαγισσών από την ημέρα του αποτυχημένου τουρκικού πραξικοπήματος, ζητώντας την έκδοση δεκάδων Τούρκων διπλωματών και υψηλόβαθμων στρατιωτικών που εικάζεται ότι έχουν σχέσεις με τον Γκιουλέν.
Γερμανικά ΜΜΕ μετέδωσαν στις αρχές του μήνα ότι «αρκετοί» Τούρκοι στρατιωτικοί και τα μέλη των οικογενειών τους – κάτοχοι διπλωματικών διαβατηρίων- ζήτησαν και έλαβαν πολιτικό άσυλο.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, όμως, φέρεται να απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο ότι το ζήτημα των ασύλων δεν περνάει από το χέρι της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα