27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Οι αριθμοί 4,27 και ΕΣΡ προκαλούν κυβερνητική κρίση και αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ!

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Εφιάλτης έχει γίνει για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΝΕΛ οι αριθμοί 4, 27 και ΕΣΡ. Όσοι έχουν την δυνατότητα να μιλούν κατ΄ιδίαν με κυβερνητικά στελέχη η με πρόσωπα της Κουμουνδούρου, καταλαβαίνουν πολύ εύκολα, ότι το τελευταίο διάστημα κυβέρνηση και κόμμα βρίσκονται σε βαθειά κρίση. Κάτι που δεν έχει προς το παρόν πάρει μεγάλη δημοσιότητα αλλά υποβόσκει και η φλόγα που σιγοκαίει δεν θα αργήσει να φουντώσει.

Μετά την απόφαση του ΣτΕ, να ακυρώσει το νόμο Παππά, έφερε την κρίση που σοβούσε από την ημέρα που ο υπουργός επικρατείας έφερε τον αριθμό (4), για τις τηλεοπτικές άδειες. Όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, ο αριθμός 4 μας έχει γίνει …εφιάλτης. Αν σε αυτόν προσθέσουμε και το 27, που επικαλούνται ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση, εννοώντας τα 27 χρόνια μη αδειδότησης των καναλιών, μας απομακρύνει από τα καθημερινά προβλήματα της χώρας και το λαό που υποφέρει.

Εάν σε αυτό προστεθεί και η μη συγκρότηση του ΕΣΡ, έχει κάνει την κυβέρνηση να χάσει τον ύπνο της και να παραπατάει μέσα στο σκοτάδι από το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε. Και τα τρία αυτά στοιχεία 4, 27 και ΕΣΡ έχει γίνει μία «λούπα» στο μυαλό κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί να αλλάξει κλισέ και να ξεπεράσει το πρόβλημα!

Το θέμα του ΕΣΡ και οι τηλεοπτικές άδειες που προκαλούν την κρίση στην κυβέρνηση, σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική χώρα δεν θα είχε πάρει καμία δημοσιότητα και θα είχε λήξει μέσα σε λίγες μέρες εφαρμόζοντας Σύνταγμα και νόμους των ανεξάρτητων αρχών όπως καθορίζονται σε κάθε χώρα. Η εμμονή Παππά να ελέγξει τα ΜΜΕ με νόμους διαδικασίες και διαγωνισμούς που δεν συνάδουν σε μια δημοκρατική χώρα έφερε το αδιέξοδο.

Πιστέψτε με ότι αδυνατώ πολλές φορές να εξηγήσω σε φίλους και ξένους ανταποκριτές που με ρωτούν, τι ακριβώς συμβαίνει με το θέμα των αδειών και γιατί όλη αυτή η αναταραχή σε κόμματα και κυβέρνηση σε μείζον καθημερινό πρόβλημα από τα ΜΜΕ. Άντε λοιπόν να εξηγήσεις σε ξένους για ένα θέμα, που σε μια άλλη χώρα δεν θα αναφερόταν ούτε στα ψηλά των εφημερίδων και δεν θα είχε καμιά ανάμιξη η κυβέρνηση, τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα.

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας που έφερε ο Παππάς για τον ν.4339/15 με τη συναίνεση Δημοκρατικής Συμπαράταξης(ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και ΠΟΤΑΜΙ χθες στη βουλή, θα γίνει τη Δευτέρα μια ύστατη προσπάθεια για συγκρότηση ΕΣΡ. Η συναίνεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που ψήφισε την τροπολογία, αλλά έδωσε και θετική ψήφο στη διάσκεψη των προέδρων, όπως και το ΠΟΤΑΜΙ, δημιούργησε ρήγμα και στην ίδια τη Συμπαράταξη, που μέχρι τώρα κρατούσε σκληρή στάση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», κράτησε αποστάσεις, ενώ δεν παραβρέθηκε χθες στην ψηφοφορία της βουλής και είπε ότι αν βρισκόταν δεν θα ψήφιζε τροπολογίες ΕΣΡ και άδειες. Είπε χαρακτηριστικά ότι: Οι υποσχέσεις Βούτση-Παππά είναι ένα βήμα, αλλά δεν είναι αρκετές και δεν έχουν τα εχέγγυα για ένα ανεξάρτητο ΕΣΡ.

Αναφερόμενος στον Νίκο Παππά για τις μέχρι τώρα μεθοδεύσεις του και το χειρισμό των τηλεοπτικών αδειών τον χαρακτήρισε ως «ένα θεσμικά ύποπτο υπουργό». Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι: εάν αγαπούσε τη χώρα θα έπρεπε ο ίδιος να προκαλέσει εκλογές για να μην σερνόμαστε….

Την Δευτέρα λοιπόν στη νέα διάσκεψη των προέδρων για συγκρότηση ΕΣΡ και με δεδομένο την άρνηση του Παππά να αποσύρει τον ν.4339/15, η εκτίμηση που έχουμε είναι ότι ΕΣΡ δεν θα υπάρξει, και η κυβέρνηση μπαίνει σε νέες περιπέτειες και πονοκεφάλους. Η ΝΔ μη έχοντας πλέον εμπιστοσύνη κρατάει σκληρή στάση και δεν κάνει πίσω, μέχρι ο Παππάς να αποσύρει τον ν.4339/15.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη, άρα ότι και να λένε δεν έχει σημασία. Είναι αυτό λέει και ο λαός μας για τη μη συναίνεση της ΝΔ: «Όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το «γιαούρτι»!

Δευτέρα πάντως δεν έχει συγκρότηση ΕΣΡ. Θα δοθεί μία ακόμα κυβερνητική μάχη για την τιμή των όπλων. Θα είναι όμως θεατρική παράσταση σε επανάληψη με το ίδιο έργο και τους ίδιους πρωταγωνιστές με διάφορες παραλλαγές «μασκαράδων», και η κρίση κυβέρνησης αντιπολίτευσης θα πάρει άλλη τροπή και όποιος αντέξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα