26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Να δέσουν την κατηγορία για “μαύρο” πολιτικό χρήμα του Γιάννου προσπαθούν στη Δικαιοσύνη

από fimotro

Η υπόθεση των εξοπλιστικών επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου φαίνεται πως παίρνει νέα τροπή, αφού, πριν από μερικές μέρες, εστάλησαν από τις ελβετικές δικαστικές αρχές νέα στοιχεία για ευρήματα στην Εισαγγελία Διαφθοράς, που αναμένονται να οδηγήσουν την έρευνα πολύ κοντά στο «μαύρο» πολιτικό χρήμα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», η υπόθεση Παπαντωνίου, που βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο λόγω της συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή, αλλά και εξαιτίας της αναφοράς ανακρίτριας για παραλείψεις στην αποστολή στοιχείων από την Εισαγγελία Διαφθοράς, λαμβάνει πλέον νέα τροπή. Κι αυτό γιατί οι δικαστικές αρχές της Ελβετίας απέστειλαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς, προ δεκαπενθημέρου, ενημέρωση ότι έχουν στα χέρια τους ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο και δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονται με τον πρώην υπουργό.

Μετά ταύτα, απεστάλη αμέσως αίτημα δικαστικής συνδρομής προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για το άνοιγμα των λογαριασμών αυτών και τη γνωστοποίηση των στοιχείων και των δεδομένων του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Παράλληλα, η ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα, η οποία χειρίζεται τον φάκελο των εξοπλιστικών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί επί των ημερών Παπαντωνίου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναμένεται να προχωρήσει σε επαναξιολόγηση των στοιχείων που έχει στα χέρια της και πιθανότατα να προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα σε νέες ποινικές διώξεις.

Άλλωστε, οι δικαστικές αρχές και ειδικώς η Εισαγγελία Διαφθοράς, με τη μέχρι πρότινος επικεφαλής της Ελένη Ράικου (παραιτήθηκε με βαρύτατες καταγγελίες πριν από μία εβδομάδα), έχουν ασχοληθεί επί χρόνια με τα εξοπλιστικά και τις συμβάσεις επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα