26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Μπαίνει ειδικός εκκαθαριστής στον ΔΟΛ

από fimotro

Ζητούν την εκκαθάριση της εταιρείας εν λειτουργία, με στόχο την εξυγίανσή της, ενώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν αν θα στηρίξουν χρηματοδοτικά την επιχείρηση μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία. Στο διάστημα αυτό, το οποίο υπολογίζεται στο δίμηνο μέχρι να εκδοθεί και η απόφαση του δικαστηρίου, το κύριο βάρος χρηματοδότησης της εταιρείας το επωμίζεται η ίδια. Η χρηματοδότηση δεν υφίσταται εάν η αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης δεν γίνει αποδεκτή και δεν ενεργοποιηθεί.
Ο ειδικός εκκαθαριστής θα πρέπει να πωλήσει είτε μεμονωμένα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας είτε όλο το ενεργητικό της. Χθες, την πόρτα του ανακριτή πέρασε ο Σταύρος Ψυχάρης, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και φοροδιαφυγή. Μετά την απολογία του ο εκδότης αφέθηκε ελεύθερος, με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Οι κατηγορίες, για τις οποίες έδωσε ολιγόλεπτη απολογία ο εκδότης, αφορούν ποσό περίπου 48 εκατομμυρίων και απαγγέλθηκαν σε βάρος του τον περασμένο Δεκέμβριο ύστερα από έλεγχο του ΚΕΦΟΜΕΠ στα εισοδήματά του από το 2000. Η πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με την τοποθέτηση του Β. Μουλόπουλου συνεχίστηκε, ωστόσο, ο ίδιος χθες έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο ΔΟΛ δεν θα γίνει όργανο της κυβέρνησης. «Δεν πρόκειται το συγκρότημα και οι εφημερίδες να είναι όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.
Το συγκρότημα ήταν κατεξοχήν οι εφημερίδες της λεγόμενης Δημοκρατικής Παράταξης. Της Κεντροαριστεράς μετά. Εκεί θα παραμείνουν». «Ο κ. Μιχελάκης ως τι γύρισε στον ΑΝΤ1; Είχε δουλέψει επί χρόνια και μετά έγινε υπουργός Τύπου. Δεν έγινε καμία φασαρία».
Ο κ. Μουλόπουλος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία φιλοδοξία να γίνει τίποτα, συμπληρώνοντας ότι είναι αρκετά μεγάλος και συνταξιούχος για να στοχεύει. «Εάν ήθελαν βοήθεια, εγώ θα την έδινα. Δεν είναι μόνο για τον ΔΟΛ. Είναι για οποιοδήποτε άλλο ΜΜΕ», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα