28 Μαρτίου 2024 / 5:01 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:01 μμ

Στην Εισαγγελία ο φάκελος για τα επεισόδια Χρυσαυγιτών

από fimotro

Τον «δρόμο» για την Εισαγγελία Πειραιά παίρνει ο φάκελος της έρευνας που διέταξε η ΕΛ.ΑΣ. για τα πρωτοφανή επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα όταν μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή, Γιάννη Λαγό, εισέβαλαν σε αυτό, αντιδρώντας στην εκπαίδευση προσφυγόπουλων και επιτέθηκαν εναντίον εκπαιδευτικών και γονέων.
Η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, που έχει αναλάβει την προκαταρκτική εξέταση, λαμβάνει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων, ενώ εξετάζει και τις καταγγελίες για την αδράνεια των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έξω από το σχολείο.
Ευθύνες στην αστυνομία επέρριψε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος τονίζοντας ότι ενώ έβλεπαν τα γεγονότα, δεν παρενέβησαν για να τα σταματήσουν.
Για ολιγωρία των αστυνομικών αρχών έκανε λόγο χθες και ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Θανάσης Κικινής, δηλώνοντας ότι η επίθεση έγινε με την ανοχή τους.
«Μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό εισέβαλαν στην αυλή του σχολείου γρονθοκοπώντας, κλωτσώντας και προπηλακίζοντας με χυδαίες και φασιστικές εκφράσεις, εκπαιδευτικούς και γονείς, μπροστά στα αδιάφορα βλέμματα των ελάχιστων αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης», τόνισε η ΔΟΕ σε χθεσινή ανακοίνωσή της.
ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ
Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ενημέρωσε ο ίδιος το υπουργείο Παιδείας για τη συγκέντρωση των μελών της Χρυσής Αυγής έξω από το δημοτικό σχολείο στο Πέραμα, επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα και παιδιών που παρακολουθούσαν το ολοήμερο πρόγραμμα. Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας και εκφοβισμού που έζησαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Νέου Ικονίου στο Πέραμα, καλώντας τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα