26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Μη εμπορεύσιμο το κοίτασμα φυσικού αερίου «Ονισήφορος» στην Κύπρο

από fimotro

Μη εμπορεύσιμο αποδείχθηκε το κοίτασμα φυσικού αερίου «Ονισήφορος» στην Κύπρο. Ωστόσο, το γεγονός δεν προκαλεί απαισιοδοξία, καθώς αυξάνονται αισθητά οι πιθανότητες για σημαντικά κοιτάσματα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Παρότι δεν έχουν υπάρξει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα της γεώτρησης του West Capella, είτε από πλευράς κυπριακής κυβέρνησης, είτε από τον γαλλικό ενεργειακό κολοσσό TOTAL, δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος αναφέρεται σε εξαιρετικά πενιχρά αποτελέσματα, με το πλοίο γεωτρύπανο να έχει ολοκληρώσει από την Παρασκευή το βράδυ την γεώτρηση, διεξάγοντας πλέον εργασίες σφράγισης του φρεατίου, ώστε να αποτραπεί η διαρροή φυσικού αερίου και να μην εισέλθει νερό εντός του κοιτάσματος.

Σύμφωνα με πηγές της κυπριακής κυβέρνησης, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Λακκοτρύπης θα ενημερώσει την ερχόμενη Τρίτη την Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής για τα αποτελέσματα της γεώτρησης στο οικόπεδο 11 που διενεργούν οι εταιρείες TOTAL και ΕΝΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα