27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: Κυριαρχεί γενικευμένη ανομία στη χώρα

από fimotro

«Κυνική» χαρακτήρισε τη δήλωση του οικονομικού επιτελείου ότι εν γνώσει του τσάκισε τη μεσαία τάξη της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή για το θέμα της ασφάλειας.

«Ελπίζω να μην μιλήσετε για «σαρανταποδαρούσες» γιατί ο κόσμος σας βαρέθηκε και δεν αντέχει άλλο», συμπλήρωσε.

Η αστυνομία

Απάντησε στην κατηγορία ότι μιλά για θέματα ανομίας παρότι έχουν υπάρξει τόσες πολλές επιτυχίες από την αστυνομία. Της αξίζουν συγχαρητήρια είπε γιατί ανταποκρίνεται όπως μπορεί σε μια κατάσταση βίας και παρανομίας που είναι αποτέλεσμα παραλήψεων και πράξεων της κυβερνητικής πολιτικής.

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η κυβέρνηση δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της ή προωθούνται πολιτικές που της δένουν τα χέρια.

Οι φυλακές

«Η κυβέρνηση άνοιξε τις πόρτες των φυλακών και η αστυνομία τρέχει να συλλάβει αυτούς που μένουν ελεύθεροι. «Ηταν δικός σας νόμος η κατάργηση των «φυλακών τύπου Γ» για τρομοκράτες και φυλακισμένους για βαριά αδικήματα».

Νονοί και μεγάλα κεφάλια του εγκλήματος λειτουργούν ανενόχλητοι στις φυλακές, κάτι που δεν θα μπορούσαν να κάνουν σε «φυλακές τύπου Γ.».

Γιατί καταργήσατε αυτές τις φυλακές; γιατί το ζητούσαν από τον κ. Λάμπρου κάποιοι κρατούμενοι; αναρωτήθηκε. «Μήπως σας κρατάνε. Τους χρωστάτε κάτι;».

Ποιος όπλισε το χέρι του;

Αναφορικά με την σύλληψη του δράστη της επίθεσης κατά του Λουκά Παπαδήμου αναρωτήθηκε ποιος όπλισε το χέρι του. «Ποιος έκανε ακραία αντιπολίτευση κατασκευάζοντας ενόχους για τα μνημόνια; Ποιος εξίσωσε τη βία και την τρομοκρατία για μνημόνια.

«Εσεις το κάνατε όταν βάλατε φωτιά στη χώρα για έρθετε στην εξουσία και να ψηφίσετε μνημόνια».
Κατήγγειλε ότι η σύλληψη του δράστη έγινε με νομοθέτημα που αφορά την αξιοποίηση DNA που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να καταργηθεί.

Ο νόμος Παρασκευόπουλου

Ψηφίστηκε παρά την αντίδραση δικαστικών και εισαγγελέων και τα αποτελέσματα φάνηκαν γρήγορα. Δυο χιλιάδες έγκλειστοι βγήκαν από τη φυλακή και πολλοί επέστρεψαν στο έγκλημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε τι έχει να πει η κυβέρνηση για θύματα δολοφονιών με δράστες που απελευθερώθηκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Το άβατο των Εξαρχείων και ο Ρουβίκωνας

Τα Εξάρχεια έγιναν άβατο, όπως και το Μενίδι. Τα πανεπιστήμια μετατρέπονται σε ορμητήριο τραμπούκων, τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ και κατήγγειλε μια σειρά επεισοδίων.

Εσεις δεν αφήνετε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, τόνισε.

Μήπως έχετε δυσκολία να περάσετε το Ρουβίκωνα; ρώτησε. Απειλεί και τραμπουκίζει. Εχει ως στόχο την κατάλυση του κράτους. «Επιδιώκουμε την καταστροφή του κράτους», γράφει η ομάδα.

Η Αθήνα είναι πόλη ανυπεράσπιστη, υποστήριξε θυμίζοντας τις επιθέσεις με μολότοφ στην Πεύκη, την επίθεση σε τρεις Ευέλπιδες και την εικόνα στα Εξάρχεια.

«Τα Εξάρχεια εξάγουν τρομοκρατία. Πώς γίνεται ούτε οι υπουργοί σας να μην μπορούν να περάσουν από την περιοχή;».

Γνωρίζετε ότι στα Εξάρχεια υπάρχουν γιάφκες με όπλα και ένα νέο κομμάτι τρομοκρατίας έχει ξεπεταχτεί από τους αντιεξουσιαστές. Σας ενοχλούν οι συνεχείς επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Κατήγγειλε ότι υπάρχει εντολή «μη επέμβασης» και υπάρχουν γι’ αυτό πολιτικές ευθύνες.

Η εγκληματικότητα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχει σημαντική μείωση στις ανθρωποκτονίες αλλά στους περισσότερους τομείς η κατάσταση επιδεινώθηκε (κλοπές, διαρρήξεις κ.τλ.).

Όπως είπε υπάρχουν ευθύνες γιατί καταργήθηκε η «Ομάδα Δ» και οι πεζές καταγγελίες.

«Περιμένω να ακούσω από τον πρωθυπουργό ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις», τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ λέγοντας ότι η χώρα έζησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ύβρεις και τραμπουκισμούς.

Υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρα ζητούσε παλιά να αφοπλιστεί η αστυνομία και να καταργηθούν τα ΜΑΤ που χαρακτήριζε «παρακρατικές συμμορίες».

Ποτέ δεν αποδοκιμάστηκαν όσοι έλεγαν την αστυνομία «γουρούνια και δολοφόνους» δήλωσε και ζήτησε να παραδεχτεί ο πρωθυπουργός ότι είχε αυταπάτες και σε αυτό το θέμα.

Όπως είπε με την πολιτική Τσίπρα πλήττεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και αυτό δεν κρύβεται πίσω από κάποιες επιτυχίες της αστυνομίας που έγιναν ερήμην της κυβέρνησης.

Οπως είπε με κυβέρνηση ΝΔ ο νόμος Παρασκευόπουλος θα καταργηθεί, τα Πανεπιστήμια δεν θα είναι άντρο τραμπούκων και θα υπάρξει σεβασμός στα δικαιώματα των πολιτών που σήμερα είναι ανυπεράσπιστοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα