26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

«Μαϊμουδιές» στις παραλίες της Μυκόνου -Το παραεμπόριο κάνει πάρτι

από fimotro

Τσάντες, κοσμήματα, γυαλιά ηλίου, ρούχα, καπέλα, μαγιό, ομπρέλες, είναι κάποια από τα εμπορεύματα τα οποία πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές.

Η άνθηση του παραεμπορίου στις ελληνικέ ακτές συνεχίζεται να αυξάνεται, ενώ όπως αποδεικνύεται κανένας φορέας δεν φαίνεται διατεθειμένος να ελέγξει -τουλάχιστον εκεί- το παραεμπόριο.

Παράλληλα οι καταστηματάρχες μιλούν για αθέμιτο ανταγωνισμό, αφού καλούνται να πληρώνουν υψηλούς φόρους και λειτουργικά έξοδα, την ίδια στιγμή που οι παράνομοι πωλητές, κάνουν πάρτι.

Σημειώνεται, ότι το ΣΔΟΕ εξάρθρωσε σε Ζάκυνθο και Αττική κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας προϊόντων «μαϊμού», μεταξύ των οποίων ακόμη και οινοπνευματώδη ποτά. Στις έρευνες στο νησί οι ελεγκτές κατάσχεσαν 3.700 τσάντες, 2.500 πορτοφόλια, 2.150 ρολόγια, 5.150 ρούχα, 200 γυαλιά ηλίου και 240 ζευγάρια παπούτσια.

Επιπλέον, σε επιχείρηση που έγινε στον Πειραιά βρέθηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο και κατασχέθηκαν 13.000 ζευγάρια «μαϊμού» αθλητικών παπουτσιών με παραποιημένα σήματα δύο εκ των πιο γνωστών εταιριών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα