26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο

από fimotro

Μετά την ασθενή πτώση της θερμοκρασίας και τις βροχές ο υδράργυρος έρχεται να φέρει τα πάνω – κάτω με τα καμώματα του, φτάνοντας τους 38 βαθμούς το Σάββατο και την Κυριακή.

Αναλυτικότερα, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του ενημερώνει ότι ο καιρός αύριο Παρασκευή θα είναι ιδιαίτερα καλός, το Σάββατο θα σημειωθεί σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας μέχρι και την Κυριακή το πρωί, ωστόσο από νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας και μετά το σκηνικό αλλάζει με βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εξέλιξη του καιρού για το προσεχές Σαββατοκύριακο, για δύο λόγους:

1. Λόγω της θερμής μεταφοράς αερίων μαζών από τη βόρεια Αφρική που θα “εκτοξεύσει” τον υδράργυρο στα επίπεδα των 37-38°C σε τοπικό επίπεδο, και

2. Λόγω της σημαντικής επιδείνωσης που θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Κυριακής και στη συνέχεια, ειδικά σε τμήματα της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Εξασθενεί το μελτέμι

Σταδιακά θα εξασθενήσει το ισχυρό μελτέμι που επηρέασε τις περισσότερες περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας, με αποτέλεσμα να αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία από αύριο Παρασκευή 1η του Σεπτέμβρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα