26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Μίκης: Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι… εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις διδαχές των προγόνων!

από fimotro

«Καλοί μου Ελληνες, αδέλφια μου» θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους οι αριστεριστές μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ», είπε ο Μίκης Θεοδωράκης. «Για να μην μιλήσω σταράτα, όπως έμαθα σε όλη μου τη ζωή».

Οπως είπε αφιερώνει την ομιλία του στον Ελληνα που μας έβγαλε από τον Οθωμανικό Λαό, στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Εγώ δεν τρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις διδαχές των προγόνων που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για την πατρίδα. Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου.

«Ναι είμαι πατριώτης διεθνιστής, περιφρονώ και μάχομαι τον φασισμό σε όλες τις μορφές και ιδιαίτερα στην πιο επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη, σαν αυτή με τις ομαδούλες των εξτρεμιστών που είναι σκέτοι τρομοκράτες, σαν αυτή των μειοψηφιών που μας κυβερνούν και καταστρέφουν τη χώρα μας οχυρωμένοι πίσω από τις εκλογικές αλχημείες των αστών πολιτικών που είναι θλιβεροί. Αποφύσεις ενός συστήματος που μας πονά και πεθαίνει και γι’ αυτό είναι επικίνδυνο».

Τι λέει η Συντονιστική Επιτροπή του συλλαλητηρίου

«Στόχος της διοργάνωσης είναι η εμφάνιση του κυρίαρχου λαού στο προσκήνιο και η ξεκάθαρη εντολή του προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας, προκειμένου να ανατραπεί η υφιστάμενη πολιτική πλεύση που αποδέχεται σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.

Ο όρος Μακεδονία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση που θα περιλαμβάνει το ιερό όνομα της Μακεδονίας αποτελεί αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας και βρίσκει απέναντι τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Η Ελλάδα δεν είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη για τα χρηματοοικονομικά πλούτη της, αλλά για τις άυλες αξίες της φιλοσοφίας, της επιστήμης και του πολιτισμού, που δώρισε στην ανθρωπότητα. Αυτές τις αξίες, οι σημερινοί Έλληνες και Ελληνίδες δείχνουν πως είναι έτοιμοι να τις υπερασπισθούν, στις σύγχρονες Θερμοπύλες».

Όπως δήλωσε το μέλος της Συντονικής Επιτροπής Μιχάλης Πατσίκας, θα επιδιωχθεί άμεσα, ίσως και την Δευτέρα, συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να του παραδοθεί το ψήφισμα της «λαϊκής συνέλευσης», όπως χαρακτήρισε το συλλαλητήριο, για τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια, το οποίο -όπως και στη Θεσσαλονίκη που προηγήθηκε- θα προειδοποιεί ότι : «Η μη συμμόρφωση των εντολοδόχων τού Λαού στην εντολή αυτή του Λαού, θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση και αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου που ορίζει τη Δημοκρατία».

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε. θα επιδιωχθεί να παραδοθεί το ψήφισμα τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και στον πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα