18 Απριλίου 2024 / 9:02 πμ
18 Απριλίου 2024 / 9:02 πμ

Ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια όλων των εποχών!…

από fimotro

Περισσότεροι από 1 εκατ. πολίτες συγκεντρώθηκαν σύμφωνα με τους οργανωτές, στο σημερινό συλλαλητήριο για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ορισμένοι μάλιστα εκ των διοργανωτών ανεβάζουν τον αριθμό ακόμα πιο ψηλά. Σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις ο κόσμος ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο! Την ίδια στιγμή η Αστυνομία μιλάει για… 140.000 πολίτες!  Όποιος και αν είναι ο ακριβής αριθμός αυτών που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, από τις εικόνες και τα πλάνα προκύπτει ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια, ίσως το μεγαλύτερο, από το 1974 και μετά. Σε αντίθεση με τις μαζικές συγκεντρώσεις των πολιτικών κομμάτων που έδιναν όγκο και κόσμο κυρίως λόγω των σκηνοθετικών και οργανωτικών τρικ, σήμερα στο συλλαλητήριο που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μαζεύτηκε περισσότερος κόσμος από τη μεταπολίτευση και μετά.

Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες από κάθε γωνία της χώρας πλημμύρισαν την πλατεία Συντάγματος στέλνοντας μήνυμα πως η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική.

Ο Μίκης Θεοδωράκης λίγες ώρες μετά την επίθεση στο σπίτι του μίλησε στο συλλαλητήριο στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσίας της χώρας.

Ο μουσικοσυνθέτης μίλησε για «μειοψηφίες που μας κυβερνούν και καταστρέφουν τη χώρα μας» και κατηγόρησε τα Σκόπια πως «με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν την επέκταση των συνόρων τους σε βάρος των δικών μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα