27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Μάνδρα: Φόβοι για νεκρούς μετανάστες που δεν αναζητά κανείς

από fimotro

Στο εργοτάξιο της Μάνδρας έχουν περιορίσει τις έρευνές τους οι άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ, καθώς εκτιμούν πως και ο τελευταίος αγνοούμενος, ο 70χρονος, πιθανότατα θα εντοπιστεί κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν και οι άλλες τρεις σοροί.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, κατά τη διάρκεια περαιτέρω έρευνας στις εγκαταστάσεις, τα σκυλιά της Πυροσβεστικής γάβγιζαν περισσότερο σε έναν συγκεκριμένο χώρο ενισχύοντας έτσι τις υποψίες.

Πάντως, δημοτικοί παράγοντες εκφράζουν φόβους πως ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων θα ξεπεράσει κατά πολύ τους 21 νεκρούς.

«Δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών μας δεν θα σταματήσει στους 22. Αγνοούμενοι είναι επίσης και άνθρωποι που εργάζονταν στη Μάνδρα, αλλά λόγω του ότι ήταν από ξένες χώρες (σ.σ.: Πακιστάν, Μπανγκλαντές) δεν έχουν συγγενείς εδώ να δηλώσουν ότι λείπουν», τονίζει η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνδρας Ερασμία Στάθη στον Ελεύθερο Τύπο.

Παράλληλα, η κ. Στάθη εξήγησε πως τα αυξημένα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στα χαλάσματα δεν ανήκουν όλα στους κατοίκους του δήμου, ενισχύοντας επιπλέον τις αρχικές ανησυχίες της.

Πάντως, ομάδες της πακιστανικής κοινότητας θεωρούν πως δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα μέλη τους που να αγνοούνται, ωστόσο η μαρτυρία του οδηγού της γραμμής Α16 (Πλατεία Κουμουνδούρου – Ελευσίνα) «ότι εδώ και μέρες οι στάσεις δεν γεμίζουν από ξένους εργάτες – όπως γινόταν» προκαλεί ερωτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα