26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Κ. Χρυσόγονος: Ορισμένοι ξένοι μας θέλουν εκτός ευρωζώνης

από fimotro

 

Χαμένος χρόνος η πιθανότητα εκλογών αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Χρυσόγονος. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης , North 98, ο κ. Χρυσόγονος περιγράφοντας το κλίμα που  επικρατεί για την Ελλάδα απο ευρωπαίους βουλευτές αλλων χωρών, ανέφερε πως οι περισσότεροι εκφράζουν κατανόηση και συμπαράσταση για τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, αλλά υπάρχουν και άλλοι που συνδέουν τη ρύθμιση του χρέους με έξοδο της Ελλάδας απο την ευρωζώνη. Εξοδο απο το ευρω δεν μπορεί να γίνει,  μόνο με συμφωνία, η οποία θα εχει τιμωτητικούς όρους γιατί πολύ γρήγορα μέσα σε μερικές εβδομάδες,  θα έχουμε γίνει Βουλγαρία. Ο κ. Χρυσόγονος πρόσθεσε πάντως πως αν δεν ειχαμε μπει στην ευρωζώνη πιθανά σήμερα να είμασταν καλύτερα. Τώρα τέτοιο θέμα,  μονομερούς εξόδου  δεν τίθεται καν, θα ηταν σαν μια πτώση απο αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο.

northΣε οτι αφορά την αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε ανάμεσα της ελληνικής κυβέρνησης και του κ. Σόιμπλε για τα μέτρα που ψήφισε χθες η βουλή ο κ. Χρυσόγονος , σημείωσε οτι ενδεχομένως τυπικά  να είχε βάσει ο κ. Σόιμπλε οτι θα έπρεπε να είχαν επικυρωθεί πρώτα απο την Eurostat , αλλά κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα να έπρεπε να περιμένουμε  να γίνει αυτό μέχρι τον επόμενο Απρίλιο.  Σε οτι αφορά την  αξιολόγηση εκτίμησε ο κ. Χρυσόγονος πως θα κλείσει γιατί δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές και τα εργασιακά θα βασιστούν στο πόρισμα των ευρωπαϊκών κεκτημένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα