26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία με βροχές και ισχυρές καταιγίδες – Χιόνια στα ορεινά

από fimotro

Κακοκαιρία σε όλη την χώρα με βροχές και καταιγίδες, καθώς και με χιόνια στα ορεινά, αναμένεται σήμερα.

Τα φαινόμενα στα δυτικά, τα νότια και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως από το βράδυ, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια, κατά τόπους, ως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 16 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη τιμή της όμως στα βόρεια να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα, καθώς και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, με ένταση 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 ως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, που όμως από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά. Βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες το πρωί. Οι άνεμοι να είναι νότιοι, 4 με 6 και στα ανατολικά, πρόσκαιρα και τοπικά, 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, πάνω από τα 800 μέτρα σε Ήπειρο και δυτική Στερεά και πάνω από τα 1000 μέτρα στην δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το βράδυ. Άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως στις δυτικές και νότιες περιοχές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο και το απόγευμα στην Στερεά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου, σε υψόμετρο από 1.000 μέτρα και πάνω. Άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια, με ένταση τοπικά ως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ στην Κρήτη και από τη νύχτα στις Κυκλάδες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, με ένταση 4-6 και από το μεσημέρι στα δυτικά, κατά τόπους ως 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 9 ως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι νότιοι, 4-6 και στα βόρεια τοπικά ως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 17 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση για την Παρασκευή

Την Παρασκευή, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μέχρι το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, την Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πιθανόν κατά διαστήματα και σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική και νότια Πελοπόννησο.

Για τις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Χιόνια αναμένοντα στα δυτικά και βόρεια ορεινά, από τα 800 μέτρα και πάνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 4 ως 6 μποφόρ, ενώ θα θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα