26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit βλέπει η Moody’s

από fimotro

Το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών πιθανότατα θα οδηγήσει σε καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που θα μπορούσε να είναι αρνητικό για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Βρετανία, σχολιάζει η Moody’s.

Επιπλέον, η Βρετανία μπορεί να επιβραδύνει την ώθηση που έχει για μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού της διότι δεν θα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, κάτι που επίσης θα ήταν αρνητικό για την αξιολόγηση της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, όμως, η κυβέρνηση μπορεί τώρα να εξετάσει επιλογές για το Brexit που αντιπροσωπεύουν ένα πιο «ομαλό» διαζύγιο από την ΕΕ, κάτι που θα ήταν πιστωτικά θετικό, σύμφωνα με τη Moody’s.

«Αν και είναι ασαφές στη φάση αυτή ποιες αλλαγές στη στρατηγική της θα εξετάσει η κυβέρνηση, ίσως τώρα να εξεταστούν ‘ηπιότερες’ εκδοχές του Brexit. Αυτό θα μπορούσε δυνητικά να περιλαμβάνει αίτημα για παραμονή στην ενιαία αγορά ή στην τελωνειακή ένωση της ΕΕ», σύμφωνα με τη Moody’s, η οποία αξιολογεί τη Βρετανία με Aa1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα