26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Θετικό κλίμα στις συναντήσεις υπουργών με τους Θεσμούς

από fimotro

Σε καλό κλίμα διεξάγεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, όπου συζητούνται οι εκκρεμότητες που σχετίζονται με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Το ραντεβού των δύο πλευρών είναι σε εξέλιξη από τις 11 το πρωί, στο Χίλτον και σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα συζητηθούν το πλάνο των επόμενων επαφών αλλά και θέματα που παραμένουν “αγκάθια”.

Οι δανειστές ήρθαν με μια σειρά από ανοιχτά θέματα, τα οποία αφορούν στο Ελληνικό, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τα κοινωνικά επιδόματα και τα ενεργειακά.

Όσον αφορά τα ενεργειακά, η ελληνική πλευρά φέρεται να έχει αποδεχτεί την αποεπένδυση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ κάτι που θα γίνει με την πώληση δύο μονάδων στη Μεγαλόπολη και ενδεχομένως και των μονάδων στη Φλώρινα.

Και από τις δύο πλευρές εκφράζεται αισιοδοξία ότι είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο το Σάββατο και πριν από το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου, κάτι που άλλωστε ανέφερε χθες, μετά το Euro Working Group, ευρωπαϊκή πηγή. Ο ίδιος παράγοντας δήλωσε επίσης πως στόχος είναι η τελική συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης να επικυρωθεί στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, εφόσον έχουν νομοθετηθεί όλα τα προαπαιτούμενα.

Παρόντες από την πλευρά της κυβέρνησης είναι οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα