26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Η Citigroup δεν «βλέπει» συμφωνία για μεγάλη ελάφρυνση του χρέους

από fimotro

Απίθανη θεωρεί η Citigroup μια συμφωνία που θα φέρνει αξιοσημείωτη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
Σε σχόλιο αναφορικά με τα σενάρια συνάντησης του Washington Group στο Βερολίνο, ο διεθνής οίκος εκτιμά πως ενώ αυξάνονται οι πιέσεις για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα και τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους πριν οι εκλογές σε πολλές χώρες της Ε.Ε. καταστήσουν το θέμα προβληματικό, παραμένει απίθανη μια συμφωνία για σημαντική ελάφρυνση χρέους ως τις 5 Δεκεμβρίου.
Εκτιμά όμως ότι ενδέχεται να υπάρξει μια συμφωνία για βραχυπρόθεσμα μέτρα που θα μείωναν την ευαισθησία των δανείων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, στις μεταβολές των επιτοκίων.
Η Citigroup προβλέπει επίσης πως η απόφαση του ΔΝΤ για το εάν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ενδέχεται να καθυστερήσει για μερικούς μήνες, ενώ υπογραμμίζει πως οι πιέσεις στο μέτωπο της ρευστότητας, δεν αναμένεται να γίνουν ασφυκτικές για την Αθήνα, πριν τα μέσα του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα