20 Απριλίου 2024 / 1:29 μμ
20 Απριλίου 2024 / 1:29 μμ

Κανένα θέμα παραίτησης δεν υπάρχει για τον Κοτζιά

από fimotro

Τον Υπουργό Εξωτερικών “δείχνει” η Λευκωσία ως υπεύθυνο για το ναυάγιο των συνομιλιών για το Κυπριακό.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κατηγορείται από διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία πως έθεσε βέτο για το θέμα των εγγυήσεων και της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων, επηρεάζοντας και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Όπως αναφέρουν, ο Νίκος Κοτζιάς φέρεται να ξεκαθάρισε στον Νίκο Αναστασιάδη πως εάν δεν γίνει δεκτή η άποψή του και ανεξάρτητα από τη στάση που θα κρατήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, εκείνος θα παραιτηθεί και θα καλέσει δημοσίως και τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο να κάνει το ίδιο.
Σε όλα αυτά απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών από το βήμα εκδήλωσης της κίνησης Πράττω, της οποίας είναι πρόεδρος, που έγινε το βράδυ της Τετάρτης (23.11.2016) στη Θεσσαλονίκη. Χαρακτήρισε γελοιότητες τα όσα κυκλοφόρησαν περί δήθεν παραίτησής του και τα απέδωσε σε σχεδιασμένη και σκοτεινή επίθεση εναντίον του.
Όπως είπε δεν υπήρξε ποτέ θέμα παραίτησης και σημείωσε πως σε αυτή την κρίσιμη φάση για τη χώρα δεν θα κάνει τη χάρη κανενός να παραιτηθεί. “Εμείς δουλεύουμε σταθερά για την ενότητα της Κύπρου, για τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων. Το Κυπριακό πρόβλημα πρέπει να λυθεί όχι για να εξυπηρετηθούν τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα τρίτων, αλλά για να εξυπηρετηθεί μόνο ο κυπριακός λαός, η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή”, τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα