27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Η ιστορική στιγμή που Βόρεια και Νότια Κορέα βγαίνουν ενωμένες στο στάδιο

από fimotro

Οι αθλητές της Βόρειας και της Νότιας Κορέας εισήλθαν πριν από λίγο στο γήπεδο όπου πραγματοποιείται η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, υπό μία κοινή σημαία.

 

 

Είναι μόλις η τέταρτη φορά στην ολυμπιακή ιστορία που τα δύο έθνη παρελαύνουν μαζί,. Και σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, ήταν η 10η κοινή παρουσία σε διοργανώσεις μικρότερης εμβέλειας, όπως οι Πανασιατικοί Αγώνες.

Η Βόρεια Κορέα έχει στείλει 22 αθλητές στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες για να αγωνιστούν στο χόκεϊ επί πάγου, το πατινάζ και το σκι.

Ιστορική χειραψία
Νωρίτερα πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μου Τζάε-ιν και ο αρχηγός του κράτους της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ναμ συναντήθηκαν  και αντάλλαξαν χειραψία πριν από την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Κορέα.

Ο Κιμ, ο οποίος ηγείται επισήμως της βορειοκορεατικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, συνάντησε τον Μουν στη διάρκεια δεξίωσης για τους ηγέτες που οργανώθηκε πριν από την τελετή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα