27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Η απάντηση του ΥΠΟΙΚ για τα περί στάσης πληρωμών

από fimotro

Απάντηση στην αντιπολίτευση σε σκληρούς τόνους έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. αναφορικά με όσα ακούγονται περί «στάσης πληρωμών» με αφορμή το πρωτογενές πλεόνασμα.
Στη σχετική του ανακοίνωση, το ΥΠΟΙΚ αναφέρει:
«Εκπληξη προκαλεί η εμμονή της αντιπολίτευσης και μερίδας του Τύπου με τη λεγόμενη “στάση πληρωμών” ου δήθεν εξηγεί το υψηλό πλεόνασμα του 2016.
Εξηγείται – για πολλοστή φορά – ότι σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Eurostat, οι μεταβολές των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό του δημοσιονομικού αποτελέσματος, αφού εφαρμόζεται η δεδουλευμένη βάση. Συνεπώς, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να διογκώσει το πλεόνασμα μέσω “στάσης πληρωμών” και “απλήρωτων λογαριασμών”.
Συνιστάται, ως εκ τούτου, στους διάφορους “ειδήμονες” να ενημερώνονται πρώτα για τους στοιχειώδεις λογιστικούς κανόνες πριν να σπεύσουν σε αναπαραγωγή τέτοιου είδους ανακριβειών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα