27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Νέα ονόματα στη λίστα των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας

από fimotro

Oι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε 26 πρόσωπα και σε 9 τράπεζες στο πλαίσιο των δράσεων κατά της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε μια λίστα που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα υπηρεσίας του υπουργείου, περιλαμβάνονται πρόσωπα που ζουν στη Βόρεια Κορέα καθώς και κάποιοι Βορειοκορεάτες που κατοικούν στην Κίνα, την Ρωσία, τη Λιβύη και το Ντουμπάι.

«Τα άτομα στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις σήμερα είναι Βορειοκορεάτες υπήκοοι που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, στη Ρωσία, στη Λιβύη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίοι δρουν σαν εκπρόσωποι βορειοκορεατικών τραπεζών» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, δήλωσε: «Βάζουμε στο στόχαστρο τράπεζες της Βόρειας Κορέας και οικονομικούς διαμεσολαβητές που λειτουργούν ως εκπρόσωποι βορειοκορεατικών τραπεζών σε όλο τον κόσμο».

Όπως τόνισε, τα μέτρα υλοποιούν το στρατηγικό σχέδιο των ΗΠΑ για πλήρη απομόνωση της Βόρειας Κορέας, λέγοντας πως ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα