26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Ηνωμένο Βασίλειο και Σαουδική Αραβία συμφώνησαν deals… 90 δισ. δολαρίων!

από fimotro

Ο πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας και η Βρετανίδα Πρωθυπουργός εγκαινίασαν οικονομική και επενδυτική συνεργασία αξίας πολλών δισ. δολαρίων την Τετάρτη, εν μέσω διαδηλώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Λονδίνο και πολιτικής πίεσης στο κοινοβούλιο.

Ο Σαουδάραβας Mohammed bin Salman βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για τριήμερη επίσκεψη. Στην πρώτη μέρα του ταξιδιού, είχε δείπνο με τη Βασίλισσα Ελισάβετ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ και συναντήθηκε με τη Τερέζα Μέι και τους υπουργούς της στη Downing Street.

Εκεί, σύμφωνα με το CNBC, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός και ο πρίγκηπας – γνωστός ως MBS – έκαναν την εναρκτήρια συνεδρίαση του συμβουλίου στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των Ηνωμένου Βασιλείου-Σαουδικής Αραβίας, ενός εμπορικού και επενδυτικού οργανισμού, που αισιοδοξεί να έχει deals αξίας πολλών δισ. ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Στη συνεδρίαση συμφωνήθηκε η φιλοδοξία για περίπου 65 δισ. στερλινών (90,3 δισ. δολάρια) αμοιβαίες εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες στα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης άμεσης επένδυσης στο Ηνωμένο Βασίλειο», σύμφωνα με εκπρόσωπο της κ. Μέι.

«Αυτή είναι μια σημαντική ώθηση για την ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου και μια σαφής επίδειξη της ισχυρής διεθνούς εμπιστοσύνης στην οικονομία μας, καθώς προετοιμαζόμαστε να εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα