24 Απριλίου 2024 / 11:49 πμ
24 Απριλίου 2024 / 11:49 πμ

Παράταση για εγκατάσταση POS στα διόδια ζητούν οι παραχωρησιούχοι

από fimotro

Παράταση μέχρι το τέλος της χρονιάς για την εγκατάσταση POS στα διόδια ζητούν οι παραχωρησιούχοι και η Εγνατία Οδός.

Με νέα επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών η Hellastron (η ένωση των αυτοκινητοδρόμων με διόδια που έχουν δημιουργήσει οι έξι ιδιώτες παραχωρησιούχοι και η Εγνατία Οδός) ζητά να επανεξεταστεί η εξαίρεση των σταθμών διοδίων και αν αυτό δεν γίνει δεκτό, να δοθεί παράταση εννέα μηνών για την απόκτηση των μηχανημάτων και την προσαρμογή των λογισμικών είσπραξης.

Η διοίκηση της Hellastron επαναλαμβάνει όσα έχει υποστηρίξει και προ μηνών, σύμφωνα με τα οποία η τοποθέτηση POS δεν είναι αναγκαία καθώς το υπουργείο Υποδομών παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις εισπράξεις από τα διόδια και εκτιμά ότι θα προκαλέσει ουρές στα διόδια.

Επιπλέον, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κινήσει διαδικασία αίτησης αποζημίωσης για τη μεταβολή των όρων της σύμβασης παραχώρησης. Το υπουργείο Οικονομικών είχε θέσει στις εταιρείες, όπως και σε άλλες 57 επαγγελματικές κατηγορίες, προθεσμία μέχρι τις 11 Μαρτίου για την εγκατάσταση POS ώστε οι καταναλωτές να πληρώνουν με κάρτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα