19 Μαρτίου 2024 / 9:01 πμ
19 Μαρτίου 2024 / 9:01 πμ

Ενώπιον της Δικαιοσύνης σήμερα ο δράστης της δολοφονίας στους Αμπελοκήπους

από fimotro

Σήμερα το πρωί αναμένεται να απολογηθεί στην Ευελπίδων ο συνταξιούχος αστυνομικός και πρώην πολιτευτής της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία που την Παρασκευή σκότωσε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στους Αμπελόκηπους.
Ο δράστης, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του στην αστυνομία, πυροβόλησε τρεις φορές τον Μ.Μ. για ασήμαντη, όπως προκύπτει, αφορμή.
Οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων και περίοικων βοήθησαν την αστυνομία να συνθέσει το «παζλ» του άγριου φονικού, που αναστάτωσε την Πανόρμου το απόγευμα της Παρασκευής.
Παρότι επίσημα η αστυνομία δεν έχει δημοσιοποιήσει τα κίνητρα του δράστη, πηγές αναφέρουν ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός βρισκόταν σε κόντρα με τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου. Μάρτυρες δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι ο φερόμενος ως δράστης πήγαινε στο παρελθόν στο γυμναστήριο του θύματος αλλά ο ιδιοκτήτης του τον απομάκρυνε καθώς «δημιουργούσε προβλήματα».
Σύμφωνα με μαρτυρίες, το τελευταίο περιστατικό που ενόχλησε το δράστη ήταν ότι ο επιχειρηματίας, που έμενε στην οδό Βατοπεδίου, είχε τοποθετήσει κάμερες στο μπαλκόνι του αλλά και σε άλλα σημεία του γυμναστηρίου.
Ο 60χρονος πρώην αστυνομικός του ζήτησε να της βγάλει αλλά ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου αρνήθηκε και έτσι οι δύο άντρες συνεπλάκησαν την Παρασκευή.
Ο δράστης αποχώρησε από το σημείο, πήγε στο σπίτι του, πήρε το όπλο του και επέστρεψε στο σημείο.
Όπως έγινε γνωστό, πυροβόλησε τον άτυχο άντρα τρεις φορές και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Παρότι η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.
Μετά από πιέσεις από την οικογένειά του, ο 63χρονος μετέβη στην ΓΑΔΑ με τον δικηγόρο του.

Στο χωριό του ήταν σχεδόν ανεπιθύμητος
Σύμφωνα με το Έθνος, οι κάτοικοι του Δήμου Οιχαλίας στη Μεσσηνία αναφέρουν ότι ο 63χρονος τσακωνόταν συνεχώς με τους συγχωριανούς του και ήταν σχεδόν ανεπιθύμητος.
Αρκετές φορές, ο λόγος για τους τσακωμούς ήταν η εμμονή του με την «επανάσταση της 21ης Απριλίου», ο θαυμασμός του για τη χούντα των συνταγματαρχών και η υποψηφιότητά του με τη Χρυσή Αυγή τον Μάιο του 2012.
Ο δράστης είχε απασχολήσει ξανά την κοινή γνώμη το 2012, εξαγγέλλοντας τη σύσταση «ταγμάτων ασφαλείας», αψηφώντας τον τότε αστυνομικό διευθυντή της Μεσσηνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα