27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Ο Τσακαλώτος εκτάκτως στις Βρυξέλλες για να κλείσει η συμφωνία

από fimotro

Ραγδαίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση αναμένονται από σήμερα το βράδυ. Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί εκτάκτως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση με τους δανειστές.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντήσει με Ευρωπαίους αξιωματούχους και εκπροσώπους των θεσμών προκειμένου να αρθούν τα «αγκάθια» που εμποδίζουν το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Στόχος της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών είναι να βρεθεί μια «χρυσή τομή» και να υπάρξει λύση εγκαίρως, ώστε να μην χαθεί και η ημερομηνία του το Eurogroup της Παρασκευής 7 Απριλίου.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνάντησης, το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Μαζί με τον Ε. Τσακαλώτο, όπως επιβεβαιώνει το υπουργείο Εργασίας, θα ταξιδέψει η υπουργός Αχτσιόγλου με ανοιχτή ατζέντα στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά. Ταυτόχρονα, περισσότερες από μία ευρωπαϊκές πηγές επιβεβαιώνουν ότι στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα βρεθούν αύριο και την Τετάρτη τόσο ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ όσο και η κυρία Αχτσιόγλου. Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί και με τους Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Κερέ. Από το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, αλλά και από το υπουργείο Οικονομικών, όπως προαναφέρθηκε, δεν επιβεβαιώνεται η μετάβαση των δύο υπουργών στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα