26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Δείγμα σήψης το να ψεύδεται πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης η απάντηση της Ρένας Δούρου στον Πάγκαλο

από fimotro

Στόχος μας είναι η επίτευξη συμφωνίας χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, καλώντας το Βερολίνο να προσεγγίσει πιο ρεαλιστικά τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου χρειάζεται επιστροφή στον ρεαλισμό από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, είπε ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες.
Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί δεν έφερε κανένα πακέτο μέτρων στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η πολιτική διαπραγμάτευση διεξάγεται σε επίπεδο υπουργών και επικεφαλής των θεσμών.
«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή ότι η οικονομία έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και έχει πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα» συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι ο Πιερ Μοσκοβισί επιβεβαίωσε τα νούμερα και ξεκαθάρισε ότι με αυτά θα γίνει η συζήτηση.
«Έχουμε κάνει όσα βήματα απαιτούνται. Από εδώ και στο εξής βήματα πρέπει να γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας.
Μάλιστα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι αναμένουν από τους δανειστές να υιοθετήσουν την πραγματικότητα των αριθμών και να προβούν σε πιο αξιόπιστες προβλέψεις.
«Σε αδιέξοδο ο Κυρ. Μητσοτάκης»
«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ βρίσκονται σε στρατηγικό αδιέξοδο ενόψει της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης» ανέφερε επίσης ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Έως χθες ζητούσαν μην κλείσει η αξιολόγηση και να γίνουν εκλογές. Μας κατηγορούν ότι δήθεν καθυστερούμε. Αύριο ελπίζουν ότι θα μας κατηγορούν αφού επιτευχθεί η συμφωνία, ότι δεν διαπραγματευτήκαμε αποτελεσματικά. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Πολιτική εκ του ασφαλούς δεν επιτρέπεται να κάνει κανείς σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε επί 75 λεπτά τις θέσεις του για την ελληνική οικονομία πίσω από κλειστές πόρτες αλλά δεν βρίσκει ούτε μισό λεπτό για να την παρουσιάσει στους Έλληνες πολίτες.
Πώς θα μπορούσε άλλωστε όταν οι προτάσεις του είναι ταυτόσημες με των πιο ακραίων από τους δανειστές, όταν δεν περιέχει παρά μόνο νέα μέτρα σκληρής λιτότητας σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Τον καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να πει με παρρησία τη θέση του. Θέλει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης; Συμφωνεί με τις για νέα μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος; Υιοθετεί τις θέσεις της Κομισιόν ή του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία;», αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκρπόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα