27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Βραζιλία: 47 κρατούμενοι διαφεύγουν μετά την αιματηρή εξέγερση με τους 56 νεκρούς

από fimotro

Δεκάδες κρατούμενους που δραπέτευσαν αναζητά η αστυνομία στη βόρεια Βραζιλία μετά την αιματηρή εξέγερση που ξέσπασε στις φυλακές της πόλης Μανάους και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 56 ανθρώπων.

Η περιοχή η οποία εντάσσεται στην πολιτεία Aμαζόνας έχει απομονωθεί και σύμφωνα με τους αξιωματούχους έχουν συλληφθεί εκ νέου 40 από τους 87 φυγάδες.

Εν τω μεταξύ, οι οικογένειες των θυμάτων έχουν συγκεντρωθεί έξω από το τοπικό νεκροτομείο για να αναγνωρίσουν τους συγγενείς τους. Μερικά από τα θύματα είναι αποκεφαλισμένα.

Το κύμα βίας ξέσπασε την Κυριακή και ολοκληρώθηκε 17 ώρες αργότερα όταν οι κρατούμενοι παρέδωσαν τα όπλα τους και απελευθέρωσαν τους 12 φρουρούς που κρατούσαν ομήρους. Ήταν μια από τις πιο θανατηφόρες εξεγέρσεις που ξέσπασε στις φυλακές της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους η εξέγερση στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κέντρο της Αμαζόνας πυροδοτήθηκε όταν αντίπαλες συμμορίες άρχισαν να συγκρούονται για τον έλεγχο των φυλακών και τη διαδρομή των ναρκωτικών.

Όταν ξεκίνησε η εξέγερση έξι ακέφαλα πτώματα πετάχτηκαν έξω από την περίφραξη των φυλακών.

Η Βραζιλία έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο πληθυσμό φυλακισμένων. Αριθμεί περίπου 60.000 έγκλειστους και ο συνωστισμός οδηγεί πολλές φορές σε αιματηρές ταραχές και βίαιες συγκρούσεις. Οι φυλακές στην πόλη Μανάου αν και έχουν χώρο για 454 έγκλειστους, «φιλοξενούν» 1.224 φυλακισμένους.

Το 1992, μια εξέγερση στις φυλακές Καραντίρου στο Σάο Πάολο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 111 κρατουμένων από την αστυνομία η οποία κατάφερε να επανακτήσει τον έλεγχο της φυλακής.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/335108/vrazilia-47-kratoumenoi-diafeuogoun-meta-tin-aimatiri-exegersi-me-tous-56-nekrous/#ixzz4UgsR19ZM
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα