27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

“Βηματοδότης”: Επικοινωνιακό όπλο η συνέντευξη της συντρόφου του πρωθυπουργού

από fimotro
Ως μια απόπειρα χρησιμοποίησης ενός νέου επικοινωνιακού κόλπου παρουσιάζει την συνέντευξη της Μ πέτυς Μπαζιάνα σήμερα ο “Βηματοδότης”. Στην στήλη του ηλεκτρονικού Βήματος, ο “Βηματοδότης” εξηγεί τι συνέβη και η σύντροφος τιου πρωθυπουργού παραχώρησε συνέντευξη αστην Εφημςερίδα των Συντακτών. Αναδημοσιεύουμε ολόκληρο το σχόλιο:
“Δεν θυμάμαι άλλη φορά σύζυγος πρωθυπουργού να παραχώρησε πολιτική συνέντευξη κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του συζύγου της. Εάν εξαιρέσεις παλαιότερα τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, η οποία μιλούσε για την Ενωση Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ) και για τα δικαιώματα των γυναικών, και ακόμη τη Δήμητρα Λιάνη, στον καιρό της παντοδυναμίας της, τότε που παραχωρούσε συνεντεύξεις για τα πάντα (ακόμη και για καφετζούδες και για πνευματικούς που την καθοδηγούσαν), ουδείς άλλος πρωθυπουργός τόλμησε να βάλει ποτέ τη γυναίκα του να μιλήσει για αυτόν και κυρίως να υπερασπιστεί την πολιτική του, χρησιμοποιώντας (όπως θα δούμε παρακάτω) και φράσεις τού… Λένιν. Αντιθέτως οι περισσότεροι πρωθυπουργοί έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν ώστε οι γυναίκες τους να μη φαίνονται ότι ασχολούνται με την πολιτική.
Αυτόν τον κανόνα έσπασε ο Αλέξης Τσίπρας, η σύντροφος του οποίου Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα (φωτογραφία) παραχώρησε (όπως διαφημίστηκε) πολιτική συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία στηρίζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αρκούσε φαίνεται λοιπόν η επικοινωνιακή καταιγίδα που εξαπέλυσε το Μαξίμου τον Δεκέμβριο, με τα επιδόματα, το κοινωνικό μέρισμα, τις υποσχέσεις για αύξηση του κατώτατου μισθού και τη λοταρία των αποδείξεων, και με το χάραγμα του 2018 επιστρατεύουν ένα άλλο ισχυρό επικοινωνιακό όπλο: τη σύντροφο του Πρωθυπουργού. Απ’ ό,τι άφησε η εφημερίδα να διαρρεύσει ως… προδημοσίευση της συνέντευξης, η κυρία Μπαζιάνα υπερασπίζεται τον σύντροφό της λέγοντας ότι «δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα». Το τελευταίο βεβαίως μάλλον ως ανέκδοτο το έχουν εκλάβει στη ΝΔ που περιμένουν και ολόκληρη τη συνέντευξη για να απαντήσουν καταλλήλως.
Εντύπωση ωστόσο μου προκάλεσε μια άλλη φράση της κυρίας Μπαζιάνα, αυτή που λέει ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία». Κάτι μου θύμιζε η φράση αυτή της συντρόφου του Πρωθυπουργού, η οποία να σημειώσω ξεκίνησε την πολιτική της πορεία από την ΚΝΕ (όπως και ο κ. Τσίπρας) και για πολλούς στην ΚΝΕ εθεωρείτο «συνεπής κομμουνίστρια», έως ότου βεβαίως ο κ. Τσίπρας έγινε ΣΥΡΙΖΑ και αυτή τον ακολούθησε. Είναι μια φράση που χρησιμοποιούσε συχνά ο Λένιν (τον οποίο υποθέτω ότι μελέτησε καλά) και θέλει να πει ότι ναι μεν οι μπολσεβίκοι πήραν την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία, δηλαδή δεν είχαν γίνει ακόμη καθεστώς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα