27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Αυτά είναι τα νέα υπερσύγχρονα κράνη του Αμερικανικού στρατού (φωτό)

από fimotro

Επί δύο ολόκληρες δεκαετίες, τα αντιβαλλιστικά κράνη του αμερικανικού Στρατού παρέμεναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια έρευνας και ανάπτυξης ενός νέου βαλλιστικού κράνους, μηχανικοί στη στρατιωτική βάση Lewis-McChord ήταν οι πρώτοι που ανέπτυξαν και δοκίμασαν ένα σύγχρονο και βελτιωμένο σύστημα προστασίας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ο στρατός προσπαθεί να αλλάξει και να βελτιώσει κάποια πράγματα», δηλώνει στους Army Times ο James McQuillan, μηχανικός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. «Αν το δοκιμάσουμε και τελειώσει η επεξεργασία για μας, τότε θα ωφελήσει το προσωπικό στο εγγύς μέλλον», συμπληρώνει.

Ο αμερικανικός Στρατός βρισκόταν εδώ και καιρό σε διαδικασία αναζήτησης ενός κράνους που θα είναι σε θέση να μειώσει τις πιθανότητες σοβαρών τραυματισμών στο κεφάλι και φαίνεται ότι το νέο κράνος IHPS έχει αυτή τη δυνατότητα. Κατασκευάζεται από την Gentex Corporation και πρωτοβγήκε στην παραγωγή τον Ιανουάριο του 2017.

Το κάλυμμα κεφαλής, το οποίο μοιάζει με κράνος μοτοσικλετών, αναμένεται να διανεμηθεί σε όλους τους στρατιώτες που αναπτύσσονται μέχρι το 2020. Το IHPS, ωστόσο, δεν είναι το μόνο νέο κράνος στην κατοχή του οποίου στοχεύει ο στρατός.

Ήδη, μεγάλη αμερικανική εταιρεία δουλεύει πάνω στην ανάπτυξη ενός ακόμα υπερσύγχρονου προστατευτικού κράνους με απώτερο στόχο να παράξει στο άμεσο μέλλον 293.870 κομμάτια για τις ανάγκες του αμερικανικού στρατού.

Πηγή: εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα