26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Ασαντ και Ρώσοι κατέλαβαν το Χαλέπι

από fimotro

Στα χέρια των στρατευμάτων του Μπασάρ αλ-Άσαντ και των συμμάχων του φαίνεται πως βρίσκεται πλέον το μεγαλύτερο μέρος της πόλης του Χαλεπίου, καθώς οι αντάρτες -τόσο μετριοπαθείς όσο και ακραίοι ισλαμιστές- δεν κατάφεραν να αντέξουν τη σφοδρότητα των επιθέσεων των επιτιθέμενων και, κυρίως, της ρωσικής αεροπορίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την περιοχή (που δεν είναι εύκολο να διασταυρωθούν), εκατοντάδες μαχητές της αντιπολίτευσης είτε παραδίδονται είτε αποχωρούν παραδίδοντας τον οπλισμό τους, αφήνοντας πίσω τους ερείπια και μια τρομακτική ανθρωπιστική καταστροφή.
Έτσι, φαίνεται πως επιτυγχάνεται ο στόχος που είχαν θέσει Μόσχα και Δαμασκός, να καταλάβουν το Χαλέπι πριν από το τέλος του έτους και, πάντως, πριν από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ (στις 20 Ιανουαρίου), εκμεταλλευόμενοι έτσι το κενό εξουσίας στην Ουάσιγκτον -από όπου είναι χαρακτηριστικό ότι, ουσιαστικά, δεν έχει ακουστεί ούτε… ψίθυρος το τελευταίο διάστημα για τα όσα συμβαίνουν στο Χαλέπι και γενικότερα στη Συρία.
Για την ακρίβεια, οι Αμερικανοί εμφανίστηκαν μόνο με την από κοινού κατάθεση με τους Ρώσους μιας πρότασης που αφορούσε τους αντάρτες και εγγυόταν την ασφαλή αποχώρησή τους από την πολιορκημένη πόλη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα