Απολυμένοι πλ. Κλαυθμώνος: “Να γίνουμε αορίστου χρόνου – Συνάντηση με Τσίπρα”

από fimotro

«Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία», τόνισαν δυνατά στο epoli.gr απολυμένοι “παρατασιούχοι” Καθαριότητας Δήμων, που μετά από τρία περίπου χρόνια συνεχούς παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών τους στη δημόσια υγιεινή και υγεία, βρέθηκαν εκτός εργασίας, με την δημοσίευση των προσωρινών πινάκων της Προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ και τις 8.166 μόνιμες θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών Δήμων.

«Θα μείνουμε εδώ όσο χρειαστεί. Όλος ο κόσμος θα μάθει την αδικία που μας γίνεται. Με βροχές, με λάσπες, με ήλιο και ζέστη θα είμαστε εδώ», τόνισαν στο epoli.grγια να προσθέσουν πως το αίτημά τους είναι ένα: Εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου. «Αυτό θέλουμε και αξίζουμε. Να γίνουμε αορίστου χρόνου. Δουλέψαμε σκληρά και στη θέση μας μπήκαν άνθρωποι χωρίς καμία εμπειρία και μάλιστα πολλοί εξ’ αυτών κάλπικα, αφού δήλωσαν ψεύτικα στοιχεία στις αιτήσεις τους (σσ Προκήρυξη 3Κ)».

«Ζητάμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει και θα μας ακούσει», συμπλήρωσαν απολυμένοι εργαζόμενοι Δήμων, που έχουν δημιουργήσει το Κέντρο Αγώνα τους απέναντι από το Υπ. Εσωτερικών, στην πλ. Κλαυθμώνος, στήνοντας σκηνές και δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους πως, θα κερδίσουν τον δίκαιο αγώνα τους.

«Παλεύουμε και διεκδικούμε:

– Την άμεση επαναφορά όλων των απολυμένων συμβασιούχων στην εργασία τους

– Μετατροπή όλων των συμβάσεων ΙΔΟΧ σε αορίστου χρόνου

– Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας

– Προλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων».

«Ο κόσμος είναι δίπλα μας. Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, που μας επισκέφτηκε, αναγνώρισε το δίκιο μας. Προσληφθήκαμε μέσω ΑΣΕΠ με διαφανέστατες διαδικασίες. Δεν είμαστε επαίτες! Ζητάμε να μας δώσουν πίσω αυτό που ανήθικα μας στέρησαν. Την εργασία μας! Η Προκήρυξη 3Κ ήταν, είναι ένας εμπαιγμός. Λιγότεροι από το 10% των “παρατασιούχων” συμπεριλαμβάνονται στους προσωρινούς πίνακες των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού. Μας έλεγαν πως κανένας μας δεν θα χάσει την εργασία του, μείναμε άνεργοι, δεν μπορούμε να έχουμε και να δώσουμε τα στοιχειώδη στην οικογένειά μας!», συνέχισαν.

«Καλούμε την Παρασκευή, τα πρωτοβάθμια σωματεία των Δήμων και την ΠΟΕ-ΟΤΑ να ορίσουν ως σημείο προσυγκέντρωσης της κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ το νέο, αυτό μας “σπίτι”. Την πλατεία Κλαυθμώνος. Εδώ ζούμε πια! Εδώ θα ζούμε μέχρι να πάμε στο κανονικό μας σπίτι για να δούμε τις οικογένειες, τα παιδιά μας στα μάτια, να τους πούμε πως, έχουμε φαγητό και εργασία ξανά… Ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει!», ολοκλήρωσαν μιλώντας στο epoli.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα