27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Άσχημη εξέλιξη: Το Αμερικανικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

από fimotro

Την ανησυχία των ΗΠΑ εξέφρασε το Αμερικανικό State Department για τη 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι ΗΠΑ καταδικάζουν την «απελευθέρωση» του Δημήτρη Κουφοντίνα. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χέδερ Νάουερτ, «η Ελλάδα άφησε ελεύθερο έναν καταδικασμένο τρομοκράτη από την οργάνωση της 17 Νοέμβρη. Θα θέλαμε να καταδικάσουμε την απελευθέρωση του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με δύο μέρες άδεια από τις ελληνικές φυλακές».
Σημείωσε ότι «έχει καταδικαστεί για μια σειρά φόνων, συμπεριλαμβανομένου εκείνων του Ουίλιαμ Νορντίν, ακολούθου αμύνης της αμερικανικής πρεσβείας, και του λοχία της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ρόναλντ Στιούαρτ. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει στην ελληνική κυβέρνηση την σοβαρή μας ανησυχία γι’ αυτή την απόφαση».
«Στο παρελθόν», προσέθεσε, «κάποια από τα καταδικασμένα μέλη της 17 Νοέμβρη έχουν αφεθεί ελεύθερα με άδεια και μετά εξαφανίστηκαν. Επομένως, ανησυχούμε γι’ αυτόν τον λόγο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα