Σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (φωτό+βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές συγκεντρώσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.

«Στον γύψο δε θα βάλετε την απεργία, καμία υποταγή στην πλουτοκρατία», είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στην διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα.

Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με το 902.gr., το μήνυμα των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών: «Να υπερασπιστούμε το μοναδικό μας όπλο: Το δικαίωμά μας να απεργούμε. Βασικό μισθό 751 ευρώ και επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Απαγόρευση των πλειστηριασμών. Όχι στη φοροληστεία και στα χαράτσια. Να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων».

«Τώρα σου δίνουν μέρισμα και αύριο σου παίρνουν το διαμέρισμα» φωνάζουν τα μέλη του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι δεν θα αφήσουν κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια άλλων.

Είχαν προηγηθεί προσυγκεντρώσεις στις πλατείες Κάνιγγος και Εθνικής Αντίστασης και στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου.

«Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει: έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος, για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί ακόμα και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη από την λαϊκή συμμαχία» δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση, εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και σωματείων στην Ομόνοια.

Έτσι λοιπόν συνεχίζουμε κάθε μέρα δυναμικά, αγωνιστικά, ταξικά γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μπροστά ο λαός μας» πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, παρά την έντονη βροχόπτωση.

Όπως μετέδωσε το thestival.gr, οι διαδηλωτές εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Μάλιστα, ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τη διάταξη «που τσακίζει το δικαίωμα στην απεργία και φέρνει επέκταση των πλειστηριασμών».