23 Απριλίου 2024 / 3:09 μμ
23 Απριλίου 2024 / 3:09 μμ

Ο τουρισμός ανακάμπτει την Ερμού

από fimotro

«Στην Ερμού δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμοι χώροι προς μίσθωση, με τις ξένες αλυσίδες να έχουν ισχυρή παρουσία στον ακριβότερο εμπορικό δρόμο της Ελλάδας, την ίδια στιγμή που κεντρικοί δρόμοι του κέντρου της Αθήνας στο Κολωνάκι, την Πανεπιστημίου και την Σταδίου, φαίνεται να ευνοούνται περισσότερο τώρα λόγω της αύξησης της τουριστικής κίνησης στην ελληνική πρωτεύουσα».

Αυτό επισημαίνει η BNP Paribas Real Estate στην τελευταία της πανευρωπαϊκή ανάλυση για τους πιο πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους της Ευρώπης, όπου «πρωταθλήτρια», ως αναμενόμενο, αναδεικνύεται η Oxford Street του Λονδίνου με ένα σύνολο 13.560 πεζών ανά ώρα.

Στην Ερμού ο αντίστοιχος αριθμός φθάνει τους 3.014 (η μέτρηση όπως επισημαίνεται έγινε στις 10 Ιουνίου του 2017), ενώ ο ελληνικός δρόμος που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό πολυτελών αλυσίδων είναι η Βουκουρεστίου με ένα συνολικό αριθμό πεζών ανά ώρα στους 792.

Πανευρωπαϊκά, η κυριαρχία των μεγάλων γερμανικών πόλεων είναι εμφανής, με δύο «εκπροσώπους», το Μόναχο και τη Φραγκφούρτη να έχουν παρουσία στο ευρωπαϊκό τοπ 5, στη δεύτερη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, ενώ και η Ισπανία έχει ισχυρή παρουσία με πέντε εμπορικούς δρόμους της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης να βρίσκονται στο τοπ 10, λόγω και της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Ο κεντρικός εμπορικός δρόμος του Παρισιού η Avenue des Champs Elysees βρίσκεται στην πέμπτη θέση της κατάταξης με τους πιο ποσυχναστους εμπορικούς δρόμους της Ευρώπης με 10.277 πεζούς ανά ώρα.

Τα στοιχεία για την Ελλάδα

Οσον αφορά ειδικά την Ελλάδα, οι αναλυτές της BNP Paribas Real Estate, η οποία συνεργάζεται για τη χώρα μας με την εταιρεία συμβούλων ακινήτων ΔΑΝΟΣ, βλέπουν στον ορίζοντα αύξηση ενοικίων στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους, «με δεδομένα αφενός το μειωμένο ποσοστό των διαθέσιμων εμπορικών χώρων στα καλά σημεία, αφετέρου την ετοιμότητα που εκφράζουν οι αλυσίδες για επέκταση προκειμένου να αξιοποιήσουν και τα ελκυστικά επίπεδα ενοικίων.

Στη Βουκουρεστίου, η οποία συγκεντρώνει αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο αριθμό πολυτελών αλυσίδων ένδυσης και κοσμημάτων (Bulgari, Cartier, Kessaris, Dior, Prada, Louis Vuitton, Hermes, Tod’s, Zadig et Voltaire κ.α.) το μέσο ενοίκιο τοποθετείται στα 200 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα, ενώ στην Ερμού, όπου ωστόσο υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις ανάλογα με τη θέση κάθε καταστήματος το μέσο ενοίκιο διαμορφώνεται στα 180 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα.

«Η Ερμού ήταν για καιρό ένας από τους πιο ακριβούς εμπορικούς δρόμους στην Ευρώπη ως προς το ύψος των ενοικίων και μέσα στο 2017 έχει κερδίσει έδαφος, με την επάνοδο των αλυσίδων να έχει οδηγήσει σε μηδενικά ποσοστά διαθέσιμων χώρων.

Στα μεγάλα διεθνή ονόματα συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, οι Forever 21, Mango, Benetton, Marks & Spencer, H&M, Zara, Stradivarius, Oysho, Nike Bershka, Sephora, Tiger, Mothercare, Adidas κ.α.».

Πηγή: tourismtoday.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα