Ζάκυνθος: Φωτογραφικό ντοκουμέντο από τα 841 κιλά εκρηκτικά

από fimotro

Τεράστια ποσότητα εκρηκτικών εντόπισε η αστυνομία, σε υπόγειο γκαράζ εγκαταλελειμμένου σπιτιού, στο Κερί Ζακύνθου.

Η αμμωνιοδυναμίτιδα (714 κιλά) είναι μέσα σε 28 χάρτινα κουτιά και η ζελατοδυναμίτιδα (127 κιλά) στις 60 νάιλον συσκευασίες. Τα 800 κιλά αμμωνιο-δυναμίτιδας, δεν φαίνεται να συνδέονται με εγκληματική δράση, αλλά εκτιμάται ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν, για παράνομο ψάρεμα.

Οι εκρηκτικές ύλες βρέθηκαν στο γκαράζ μονοκατοικίας στην περιοχή Απελάκι έξω από το χωριό Κερί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τα εκρηκτικά είχαν εισαχθεί από χώρα του Ανατολικού μπλοκ, και η Ασφάλεια Ζακύνθου, προσπαθεί από τους σειριακούς αριθμούς στα χαρτοκιβώτια, να βρει στην Αττική την εταιρεία που τα προμηθεύτηκε, ώστε να ταυτοποιήσει και τον αγοραστή.

Οι αρχές εκτιμούν πως τα εκρηκτικά έχουν κλαπεί από κάποιον εργολάβο ή λατομείο εκτός Ζακύνθου. Το πώς έφτασαν στο νησί και που ήθελαν να τα χρησιμοποιήσουν οι δράστες παραμένει άγνωστο. Γρίφος παραμένει και ο χρόνος που έκρυψαν τις εκρηκτικές ύλες στο γκαράζ του σπιτιού, καθώς το καλοκαίρι του 2019 ο πρώτος όροφος είχε καεί από δασική πυρκαγιά.

Η τεράστια ποσότητα εκρηκτικών προκάλεσε και το ενδιαφέρον την Αντιτρομοκρατικής που ενημερώνεται για τις έρευνες, αλλά το σενάριο της τρομοκρατίας φαντάζει απίθανο στην παρούσα φάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα