Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο ο μεσίτης

από fimotro

Ελεύθερος θα παραμείνει μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στις 25 Ιανουαρίου του 2023 ο μεσίτης Αθανάσιος Χορταριάς που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης στον ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλο.

Ο μεσίτης αποφυλακίστηκε δύο μήνες μετά την καταδίκη του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Το Ζ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα για αναβολή του κατηγορούμενου, που βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα, λόγω κωλύματος των συνηγόρων του. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως ο κατηγορούμενος θα είναι ελεύθερος κατά την έναρξη της δίκης στο Εφετείο.

Θυμίζουμε πως η αποφυλάκισή του προκάλεσε την παρέμβαση της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευδοκίας Πούλου, η οποία άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης αναστολής της ποινής, κρίνοντας ότι «στερείται της απαιτούμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας».

Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί σήμερα στο Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, αλλά ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε κώλυμα των δικηγόρων του και ζήτησε αναβολή. Το δικαστήριο ανέβαλε τελικώς για τις 25 Ιανουαρίου 2023 κάτι που σημαίνει ότι στις 20 Ιανουαρίου που ξεκινάει η δίκη για το θάνατο του Ζακ σε δεύτερο βαθμό, ο μεσίτης θα είναι εκτός φυλακής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα