Υποκλοπές-σοκ επί ΣΥΡΙΖΑ: Έγγραφο 6 σελίδων της ΕΥΠ για παρακολουθήσεις υπουργών όπως ο Κοτζιάς

από fimotro

Πώς η Υπηρεσία Πληροφοριών κατέγραφε επί Τσίπρα ακόμα και όσους επόπτευαν τις μυστικές υπηρεσίες

«Ο υπουργός είχε συνάντηση με ιδιώτη σε εστιατόριο τον Ιούλιο του 2016…». Το νέο αυτό έγγραφο της ΕΥΠ που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα για τις ενέργειες και τις έμμεσες παρακολουθήσεις ακόμη και εν ενεργεία υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα, όπως ο Νίκος Κοτζιάς, από τις μυστικές υπηρεσίες την περίοδο 2015-2019, όταν δηλαδή τη διακυβέρνηση της χώρας είχε αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια της αποκάλυψης από «ΤΟ ΒΗΜΑ» απόρρητου εξασέλιδου πληροφοριακού δελτίου της ΕΥΠ που αναφέρεται σε συναντήσεις, διασυνδέσεις και φιλικές σχέσεις κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων, διπλωματών και άλλων.

Την περίοδο εκείνη, λοιπόν, στελέχη της ΕΥΠ φέρονται, όπως γράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στα “Νέα”, να πραγματοποιούν σειρά μυστικών ερευνών για αναφερόμενες υποθέσεις διαφθοράς, οι οποίες όμως κατέληγαν και σε καταγραφές συνομιλιών και κινήσεων τουλάχιστον τεσσάρων πέντε κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ANEA, πολλών υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και ιδιωτών που λειτουργούσαν ως «συνδετικοί κρίκοι». Οι παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και κρατικών λειτουργών, μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν χωρίς να ενημερώνεται η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που είχε τότε την ευθύνη εποπτείας της ΕΥΠ, αλλά φαίνεται να είχε πλήρη γνώση το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στα πρόσωπα των οποίων οι συναντήσεις καταγράφονταν ήταν και στελέχη του ίδιου του υπουργείου που υποτίθεται ότι… προΐστατο της ΕΥΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα