Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης : Δρομολογούνται 957 προσλήψεις

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Την πρόσληψη 957 ατόμων για τη στήριξη του προγράμματος δακοκτονίας, εν όψει της νέας περιόδου, ζητάει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.

Το αίτημα αφορά στην πρόσληψη:

  1. Για 6,5 μήνες 209 γεωπόνων, ή ελλείψει αυτών, κατά σειρά, τεχνολόγων φυτικής παραγωγής, θερμοκηπιακών καλλιεργειών, ανθοκομίας και Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων.
  2. Για 34 ημερομίσθια ανά άτομο, για χρονικό διάστημα 6,5 μηνών, 334 εργατοτεχνιτών.
  3. Για 60 ημερομίσθια ανά άτομο, για διάστημα 6,5 μηνών, 414 εργατοτεχνιτών.

Το ύψος της δαπάνης που θα προκύψει για την πρόσληψη του αιτούμενου προσωπικού ανέρχεται περίπου στο ποσό των 3,18 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2021, εις βάρος των προϋπολογισμών των περιφερειών, η οποία θα καλυφθεί από τους αποδιδόμενους σε αυτές Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ).

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό ύψος του ποσού που διαθέτει το υπουργείο Εσωτερικών στις περιφέρειες της χώρας, μέσω των ΚΑΠ, αποκλειστικά και μόνο για κάλυψη των δαπανών δακοκτονίας για το τρέχον έτος ανέρχεται στα 20.954.300 ευρώ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα