Ξεπεράσαμε τους 2 εκατ. τουρίστες φέτος

από fimotro

Τα θετικά στοιχεία δημοσιοποίησε ο υπουργός Χ. Θεοχάρης

Τα φετινά στοιχεία δείχνουν πως ο τουρισμός αρχίζει να φτάνει τα επίπεδα του 2019, παρά το φρένο του κορονοϊού. Αυτό υποστήριξε ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

«Ξεπεράσαμε Ιούλιο και τον Αύγουστο απ’ ότι φαίνεται τους 2 εκατομμύρια τουρίστες», είπε ο κ. Θεοχάρης. Είναι ένα ελπιδοφόρο νέο, καθώς η τελευταία φορά που σημειώθηκε τέτοιος αριθμός ήταν το 2019.

Τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος δείχνουν την άνοδο και την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού.

Οι Γάλλοι προτίμησαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, καθώς ξεπερνούν τους 300.000 τουρίστες. Ακόμη και ο εσωτερικός τουρισμός στη χώρα έδειξε άνοδο.

«Στην αρχή είδαμε κάποιες δυσλειτουργίες στους ελέγχους. Αργότερα δεν είδαμε αυτές τις δυσκολίες, υπήρχε έλεγχος στις μετακινήσεις. Υπάρχουν κάποιες περιοχές που υπάρχει έντονη νυχτερινή διασκέδαση», είπε ο κ. Θεοχάρης.

«Η χώρα μας κέρδισε το στοίχημα του εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε στην τήρηση των μέτρων. Ο εμβολιασμός είναι η μόνη διέξοδος στην ελευθερία και για εμάς και για το στενό μας περιβάλλον».

«Ζούμε τη χρονιά της τελευταίας στιγμής. Η εικόνα που έχουμε είναι μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και είναι θετική», είπε ο υπουργός Τουρισμού για την παράταση της τουριστικής περιόδου και τόνισε πως βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα