Ξεκινούν σήμερα οι συνεδριάσεις των ειδικών για το Πάσχα

από fimotro

Σήμερα στις 17.30 ξεκινά ο κύκλος των συνεδριάσεων των ειδικών, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που αφορούν στα μέτρα που θα ισχύσουν για το Πάσχα.

Η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων θα βάλει στο μικροσκόπιο το χάρτη με τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, έτσι ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση, και να παρουσιάσει τα στοιχεία στην ολομέλεια της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει αύριο. Στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας των εκκλησιών, στο πλαίσιο του εορτασμού του Πάσχα. Ωστόσο, οι τελικές εισηγήσεις προς την Κυβέρνηση ενδέχεται να γίνουν την Παρασκευή.

Οι ειδικοί καλούνται να λύσουν για μια ακόμη φορά μια δύσκολη εξίσωση, καθώς η επιδημιολογική εικόνα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική και τη Βόρεια Ελλάδα, με τον αριθμό των κρουσμάτων ανά την επικράτεια να παραμένει υψηλός αλλά και τον αριθμό των νοσηλευομένων σε όλα τα νοσοκομεία να κινείται σε επίπεδα άνω των 5000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, χθες ο αριθμός των διασωληνωμένων ανήλθε στους 847. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς στην Αττική έχουν φτάσει τους 440, εκ των οποίων οι 40 νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, ενώ 38 ακόμη γενικά περιστατικά βρίσκονται σε λίστα αναμονής.

Αποθαρρυντικά είναι και τα μηνύματα από τα λύματα, τα οποία παρουσιάζουν επιβάρυνση, ειδικά στην Αττική, υποδηλώνοντας αύξηση του ιικού φορτίου, παρότι τις προηγούμενες ημέρες παρατηρήθηκε μια σταθεροποίηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα