Μετά τις εκλογές η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Αμέσως μετά τις εκλογές θα ξεκινήσει και τυπικά η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση/διάθεση του 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική ΤράπεζαΕΤΕ -1,92%.

Παρ’ ότι, προς το παρόν, από τη διερεύνηση που διενεργούν Goldman Sachs και Morgan Stanley (σύμβουλοι πώλησης) δεν έχει προκύψει σοβαρό ενδιαφέρον από ασφαλιστικό όμιλο, ενδιαφερόμενα σχήματα υπάρχουν. Private equity funds αλλά και κοινοπραξίες, στις οποίες συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, αντασφαλιστικοί όμιλοι, δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν τη μεγαλύτερη εγχώρια ασφαλιστική.

Πήχης για την ΕΤΕ αποτελεί η αποτίμηση του 100% της Εθνικής Ασφαλιστικής κοντά στη λογιστική της αξία όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί στο τέλος της φετινής χρήσης, καθώς η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2020.

Για να διασφαλιστεί η επιτυχής πώληση/διάθεση θα τρέξουν εκ παραλλήλου δύο διαδικασίες. Η πρώτη θα αφορά στην κατάθεση προσφορών για την απόκτηση τουλάχιστον του 80%.

Η δεύτερη θα δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης βασικού επενδυτή ή ομάδας βασικών επενδυτών για ποσοστό 35% με 50%. Το υπόλοιπο ως το 80% θα διατεθεί, μέσω βιβλίου προσφορών, σε ξένους και εγχώριους επενδυτές, με ελάχιστη τιμή διάθεσης, αυτή που πρόσφερε ο προτιμητέος επενδυτής.

Θα προτιμηθεί όποια διαδικασία φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα, βάσει οικονομικών όρων αλλά και ποιοτικών κριτηρίων (σ.σ. πρέπει να πληρούνται προϋποθέσεις μακροχρόνιας και αμοιβαία αποτελεσματικής συνεργασίας στο bancassurance).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα