Βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα

από fimotro

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο “πορτοκαλί”

Βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας στην Ελλάδα καταγράφεται την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), που παρουσιάστηκαν σήμερα 7 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται στον συνδυαστικό δείκτη κρουσμάτων κορονοϊού, τεστ και δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας βρίσκεται στο «πορτοκαλί», ενώ η Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, η Ευρυτανία, η Ήπειρος, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και η Κρήτη βρίσκονται πλέον στο «κίτρινο» στον χάρτη του ECDC. Σε σχέση δηλαδή με την προηγούμενη εβδομάδα, από το «πορτοκαλί» πέρασαν στο «κίτρινο» η Ήπειρος και η Κρήτη.

Στον χάρτη με τον δείκτη αριθμού κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμό η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο «πορτοκαλί», με τη Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την Ευρυτανία, την Ήπειρο, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη να βρίσκονται στο «κίτρινο».

Στον χάρτη με τον δείκτη θετικότητας η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο «πράσινο», με ποσοστό κάτω από 1% θετικών κρουσμάτων κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα