Βατόπουλος: Στο ζύγι της Πολιτείας ένα καθολικό lockdown

από fimotro

Στο τραπέζι της επιτροπής είναι το καθολικό lockdown ανέφερε o καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως ο ίδιος δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪΙ, οι επιδημιολόγοι θα συζητήσουν τα δεδομένα. «Η επιτροπή θα εξετάσει τα πάντα και θα κάνεις τις εισηγήσεις και από εκεί και πέρα θα αποφασισθεί ποιο είναι το δυνατό να γίνει συνολικά».

Υπογράμμισε πως το θέμα είναι το κόστος απέναντι στο όφελος, μια απόφαση που θα την πάρει η Πολιτεία, ενώ τόνισε πως το υγειονομικά σωστό είναι η απαγόρευση και ο γρήγορος εμβολιασμός.

Παράλληλα, ανέφερε πως είναι λογικό, εφόσον άνοιξε η κοινωνία, να αυξηθούν και τα κρούσματα. «Τώρα το στοίχημα είναι να μην αυξηθούν εκθετικά, για να μην έχουμε τα προβλήματα που είχε η Θεσσαλονίκη πριν τα Χριστούγεννα».

Όπως εξήγησε, το εκθετικά σημαίνει να μη διπλασιάζονται τα κρούσματα κάθε 3-4 ημέρες όπως είχε γίνει τον Οκτώβριο και ότι αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, «από εμάς, τις μεταλλάξεις και πόσο θα επηρεάσουν και τον εμβολιασμό, που όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο γρηγορότερα θα ξεπεράσουμε την κρίση».

«Δύσκολο το βλέπω να ανοίξει κάποια δραστηριότητα», εκτίμησε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα