Βαριά η σκιά στο ΚΙΝΑΛ από την απώλεια της Γεννηματά

από fimotro

Διεργασίες για την επόμενη μέρα

Ο αποχαιρετισμός στη Φώφη Γεννηματά για τον τόσο πρόωρο χαμό της, έγινε σε κλίμα πάνδημης συγκίνησης και συντριβής, με σκηνές που μένουν χαραγμένες στη συλλογική (πολιτική) μας μνήμη.

Η Φώφη Γεννηματά ένωσε απλούς πολίτες και πολιτικό κόσμο όλων των κομματικών αποχρέωσεων που συνέρρευσαν εκατοντάδες στη Μητρόπολη για το τελευταίο αντίο, ενώ άπαντες μιλούσαν για την πολιτική της παρακαταθήκη. Αυτή που καλούνται να υπηρετήσουν και την επόμενη δύσκολη μέρα.

Σε ένδειξη πένθους ο ΣΥΡΙΖΑ αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες πολιτικές του εκδηλώσεις με το κλίμα και στην Κουμουνδούρου να είναι βαρύ και αμήχανο.

Άφατη η θλίψη στο ΚΙΝΑΛ και στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη με κανέναν από τους υποψηφίους διαδόχους της να μην εμφανίζει καμία απολύτως διάθεση να ανοίξει τη συζήτηση για την επόμενη μέρα στο κόμμα και τη διαδικασία της εκλογής νέου αρχηγού. Σε ό,τι αφορά τις απαραίτητες διευθετήσεις καίτοι εξαιρετικά άχαρες τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αυτές πιθανότατα να συζητηθούν σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ , ενδεχομένως και εντός του προσεχούς σαββατοκύριακου.

Για την ώρα, δεν φαίνεται να προκρίνεται σκέψη για αναβολή των εσωκομματικών εκλογών που έχουν προσδιοριστεί για τις 5 Δεκεμβρίου – και εάν προκύψει τέτοιο ζήτημα η χρονική μετακίνησή τους δεν θα αφορά παρά μόνο μιας εβδομάδας μετάθεση.

Τα κρίσιμα διαδικαστικά ερωτήματα που χρήζουν απάντησης τις επόμενες ημέρες για το Κίνημα Αλλαγής, είναι πώς θα πορευτεί το κόμμα έως την ανάδειξη του νέου αρχηγού του. Θα αποφασιστεί μεταβατικός αρχηγός – ώστε να έχει το ΚΙΝΑΛ δυνατότητα πιο ενισχυμένης εκπροσώπησης στις κρίσιμες κοινοβουλευτικές μάχες, όπως για παράδειγμα τη συζήτηση για τον προυπολογισμό , αν θα αποφασιστεί η εκπροσώπησή του σε επίπεδο επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας. Το κλίμα στο εσωτερικό πάντως δεν ευνοεί συγκρουσιακό κλίμα ανάμεσα στους υποψηφίους συνεπώς θα επιχειρηθεί όλα να γίνουν σε κλίμα συναίνεσης και από τους έξι διεκδικητές.

Οι συζητήσεις ακόμα είναι πολύ πρωτόλειες και δεν έχουν σχηματοποιηθεί προτάσεις καθώς το σοκ από την τόσο πρόωρη και ξαφνική απώλεια της Φώφης Γεννηματά , δεν έχει άρει την παγωμάρα που επικρατεί στις τάξεις του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα