“Τσίμπησαν” οι νέοι με 18.000 ραντεβού

από fimotro

Υπερδιπλασιάστηκαν οι εμβολιασμοί στους 18-25 ετών μετά το Freedom Pass

Αποδίδει, όπως φαίνεται από την πρώτη στιγμή, η πολιτική της κυβέρνησης να προτείνει 150 ευρώ σε όσους νέους εμβολιαστούν. Το τελευταίο 24 ωρο νέοι 18-25 ετών έκλεισαν 18.000 ραντεβού για να εμβολιαστούν κατά της Covid, ενώ ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κλειστεί 8-9.000 ραντεβού! Είναι προφανές ότι μετά την ανακοίνωση της επιδότησης των νέων που θα επιλέξουν να εμβολιαστούν με το κουπόνι των €150, οι συμμετοχές στο εμβολιαστικό πρόγραμμα υπερδιπλασιάστηκαν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η «κάρτα ελευθερίας» αποσκοπεί ουσιαστικά στο να δοθεί κίνητρο στους νέους προκειμένου να επανέλθουν δυναμικά σε δραστηριότητες που στερήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας και της πανδημίας.

Οι ανακοινώσεις για το Freedom Pass

Η αρχή πάντως έγινε χθες με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την «freedom pass» η οποία είναι ουσιαστικά ένα voucher αξίας 150 ευρώ το οποίο θα δίδεται στους νέους 18-25 ετών εφόσον συμμετάσχουν στον εμβολιασμό. Η «κάρτα ελευθερίας» θα μπορεί να αξιοποιηθεί σε ταξίδια και κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ενώ θα λαμβάνεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δόσης του εμβολίου. Η προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του smartphone, αλλά θα έχει για όποιον το επιθυμεί και φυσική μορφή και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή πριν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Η διαδικασία θα γίνεται από το το gov.gr και μια ήμερα μετά την αίτηση η κάρτα και το ποσό θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα