Τους νέους 18-30 ετών θέλει να κερδίσει ο Μητσοτάκης

από fimotro

Με το βλέμμα στο 2022 με νέα σενάρια για εκλογές

Στη θετική ατζέντα – μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι – επενδύει η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρεται χθες σε μια Ελλάδα που «βαδίζει μπροστά και κοιτάζει ψηλά». Το «καλάθι» των ανακοινώσεων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης περιελάμβανε φοροελαφρύνσεις, μέτρα για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους και ένα πακέτο αποκλειστικά για τους νέους.

Η κυβέρνηση εστιάζει στις ειδήσεις που έρχονται από το πεδίο της οικονομίας και χθες ανακοινώθηκε η αναθεώρηση του στόχου της ανάπτυξης από το 3.6% στο 5.9%. Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως η «ευημερία» των αριθμών θα οδηγήσει σε ενίσχυση των οικογενειακών προϋπολογισμών και πως τα δύσκολα μένουν πίσω.

Κυβερνητικά στελέχη μιλούν για ένα πακέτο που διαχέεται σε όλη την κοινωνία, με οριζόντια μέτρα να μπαίνουν σε εφαρμογή. Ωστόσο μια δεύτερη ανάγνωση των ανακοινώσεων δείχνει πως το «γαλάζιο» ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο σε δύο μεγάλες ομάδες: τους 18ρηδες και τη μεσαία τάξη.

Μία από τις κεντρικές στοχεύσεις της κυβέρνησης είναι να συσφίξει τις σχέσεις της με τη νεότερη γενιά, σχέσεις που δοκιμάστηκαν στην περίοδο της πανδημίας. Σε μια κίνηση που είχε συμβολικό χαρακτήρα στις πρώτες θέσεις στο Βελλίδειο χθες ήταν νέοι, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σημειώνει «ακούω την κριτική σας για αυτό και τολμώ ένα ξεκίνημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα